Volume, frequentie, gewicht aan de stang, duur herhaling en training, rust interval, spieractie, oefeningen volgorde en keuze, en range of motion. In het vijfde spiergroei college bespreken wel alle trainingsvariabelen voor spiergroei. Bovendien kijken we kritisch naar wetenschappelijk onderzoek, zodat je vanaf nu hopelijk (nog) grijzer gaat denken.

Als je goed hebt opgelet tijdens de vorige colleges en de eerste twee hoofdstukken hebt gelezen, dan kun je (als het goed is) bijna alle trainingsvariabelen invullen. In dit college toetsen we of de wetenschappelijke resultaten te onderbouwen zijn met de theorie. Je krijgt in een kleine 12 minuten de ultieme samenvatting van hoofdstuk drie van Geen Sterk Verhaal Over Spiergroei.

Geen Sterk Verhaal Over spiegroei bestellen

Deze 9-delige serie is gebaseerd op de inhoud van het boek Geen Sterk Verhaal Over Spiergroei. Maar let op. Al bestaat deze serie uit 9 afleveringen van ongeveer 10 minuten, het is absoluut geen vervanger van het boek. Eerder een sterke aanvulling om nog beter te begrijpen hoe het allermooiste op aarde werkt: je spieren! Kortom, vergeet niet je exemplaar te bestellen om een meester in spiergroei te worden.

9 spiergroei colleges

Ieder spiergroei college duurt ongeveer 10 minuten. Houd het boek erbij, want je zult merken dat we in een moordend tempo hele sterke onderwerpen bespreken. Hierbij een overzicht van alle colleges (groen gedrukt betekent dat de aflevering online staat):

College 5 – grijs denken en alle trainingsvariabelen voor spiergroei

Trainingsvariabelen zijn de instrumenten van je trainingsschema. Welke oefeningen kies je voor bepaalde spiergroepen? Wat is het effect van de volgorde. Hoeveel sets en herhalingen kies je? Kun je een spiergroep het beste 1, 2, 3 of 4 keer per week trainen? Hoeveel rust tussen de sets is optimaal voor spiergroei? En noem maar op. Heel hoofdstuk 3 van Geen Sterk Verhaal Over Spiergroei gaat tot in de details over alle trainingsvariabelen voor spiergroei. In dit college lichten we ze allemaal uit, zodat je daarna effectiever aan de slag kunt. Als je precies begrijpt hoe de mechanismen achter spiergroei werken en wat de invloed is van vermoeidheid, dan zul je zien dat het allemaal erg logisch is!

Lees pagina’s 83 tot en met 118 om alle wetenschappelijke resultaten tot in de details per trainingsvariabele te lezen. Inclusief een volledige theoretische toetsing. Op deze bladzijden lees je bovendien uitgebreid over hoe wetenschappelijk onderzoek naar spiergroei wordt gedaan en waarom je grijzer moet leren denken. Een trainingsschema schrijven wordt pas leuk als je weet wat je moet doen!

Word lid om alle colleges te zien

Als je geen lid bent (of niet bent ingelogd), houdt na deze alinea het artikel op. Echter, het gaat dan pas net beginnen! Word lid om alle colleges te bekijken (college 1 is gratis). Je krijgt tevens toegang tot ruim 600 trainingsschema’s en voedingsschema’s, een oneindige oefeningen database, recepten speciaal voor krachtsporters en premium wetenschappelijke reviews. Probeer 7 dagen gratis en daarna betaal je slechts €7,99 of €9,99 per maand. Altijd maandelijks opzegbaar en ook in de proefperiode!

Volledig college (als je bent ingelogd): alle trainingsvariabelen voor spiergroei en grijs leren denken