Periodisering, verzwaringsmethoden en spiergroeitrucs. Daar gaat heel hoofdstuk 4 van Geen Sterk Verhaal Over Spiergroei over. In dit college halen we daar een aantal hele sterke onderwerpen uit. Als je de eerste drie hoofdstukken hebt gelezen en de vorige spiergroei colleges hebt gekeken, begrijp je ondertussen hoe spiergroei werkt. Ook weet je hoe je de trainingsvariabelen individueel het slimste kunt inzetten. In dit hoofdstuk (en college) gaan we met de bekende puzzelstukjes een puzzel leggen. Periodisering is namelijk een ‘sexy’ woord voor hoe je een schema schrijft en de schema’s na je eerste schema. Met andere woorden, het totale plan om jouw doelstelling te verwezenlijken. In dit geval natuurlijk spiergroei. Hoe je dat doet en welke verzwaringsmethoden (en spiergroeitrucs) je kunt gebruiken vertel ik je in dit college.

Geen Sterk Verhaal Over spiegroei bestellen

Deze 9-delige serie is gebaseerd op de inhoud van het boek Geen Sterk Verhaal Over Spiergroei. Maar let op. Al bestaat deze serie uit 9 afleveringen van ongeveer 10 minuten, het is absoluut geen vervanger van het boek. Eerder een sterke aanvulling om nog beter te begrijpen hoe het allermooiste op aarde werkt: je spieren! Kortom, vergeet niet je exemplaar te bestellen om een meester in spiergroei te worden.

9 spiergroei colleges

Ieder spiergroei college duurt ongeveer 10 minuten. Houd het boek erbij, want je zult merken dat we in een moordend tempo hele sterke onderwerpen bespreken. Hierbij een overzicht van alle colleges (groen gedrukt betekent dat de aflevering online staat):

College 6 overzicht – periodisering, verzwaringsmethoden en spiergroeitrucs

In dit college beginnen we met het verschil tussen lineaire en niet-lineaire periodisering. Wat is het effectiefst voor spiergroei en kracht? Daarna proberen we zelf een nieuwe periodisering te ‘verzinnen’ om jouw spieren sneller te laten groeien. Vervolgens vergelijken we de drie meest voorkomende trainingsmethoden:

Als je weet hoe je de sets het slimste kunt indelen, kunnen we naar verzwaringsmethoden gaan kijken. Denk aan Forced reps, compound sets, voorvermoeien, heavy negatives en concurrent training. Deze staan in het boek beschreven. In dit college gaan we uitgebreid in op mijn favoriete 3: supersets, drop sets en rest-pause sets.

Wat lees je nog meer in hoofdstuk 4?

Hoofdstuk 4 puilt echt uit van trainingsmethoden, verzwaringsmethoden en spiergroeitrucs. Naast de hierboven al genoemde verzwaringsmethoden lees je alles over onder meer deload perioden, langere tijd niet trainen en spiergeheugen. Daarnaast kijken we gedetailleerd naar ‘spiergroeitrucs’ als de mind-muscle connectie, blood flow restriction training en het trainingsmoment op de dag. Met andere woorden, als je bladzijden 121 tot en met 149 hebt gelezen, dan is je gereedschapskist voor periodisering aardig gevuld!

Word lid om alle colleges te zien

Als je geen lid bent (of niet bent ingelogd), houdt na deze alinea het artikel op. Echter, het gaat dan pas net beginnen! Word lid om alle colleges te bekijken (college 1 is gratis). Je krijgt tevens toegang tot bijna 700 trainingsschema’s en voedingsschema’s, een oneindige oefeningen database, recepten speciaal voor krachtsporters en premium wetenschappelijke reviews. Probeer 7 dagen gratis en daarna betaal je slechts €7,99 of €9,99 per maand. Altijd maandelijks opzegbaar en ook in de proefperiode!

Volledig college (als je bent ingelogd): Periodisering, verzwaringsmethoden en spiergroeitrucs