Als je niet van lezen houdt, lees dan alleen hoofdstuk 5 van Geen Sterk Verhaal Over Spiergroei. Sterker nog, lees dan alleen de samenvatting van hoofdstuk 5. Hier vind je de ultieme samenvatting van alle wetenschappelijke onderzoeken naar spiergroei. 18 handvatten waarmee je in de praktijk zo effectief mogelijk traint voor spiergroei. Met ‘basisregels’ voor iedereen en handvatten voor gevorderden. In dit spiergroei college bespreken we de 3 belangrijkste regels waar een effectief schema voor spiergroei aan moet voldoen. We kijken ook naar het verschil tussen theorie en praktijk. Gevorderden krijgen tips hoe ze sommige handvatten in hun schema kunnen implementeren en we hebben het over progressieve overload. In de praktijk is progressieve overload soms helemaal geen progressieve overload…

Geen Sterk Verhaal Over spiegroei bestellen

Deze 9-delige serie is gebaseerd op de inhoud van het boek Geen Sterk Verhaal Over Spiergroei. Maar let op. Al bestaat deze serie uit 9 afleveringen van ongeveer 10 minuten, het is absoluut geen vervanger van het boek. Eerder een sterke aanvulling om nog beter te begrijpen hoe het allermooiste op aarde werkt: je spieren! Kortom, vergeet niet je exemplaar te bestellen om een meester in spiergroei te worden.

9 spiergroei colleges

Ieder spiergroei college duurt ongeveer 10 minuten. Houd het boek erbij, want je zult merken dat we in een moordend tempo hele sterke onderwerpen bespreken. Hierbij een overzicht van alle colleges (groen gedrukt betekent dat de aflevering online staat):

College 7 overzicht – 18 handvatten om in de praktijk zo effectief mogelijk te trainen + progressieve overload

In het zevende college kunnen we niet alle 18 handvatten bespreken waarmee je in de praktijk het effectiefst traint voor spiergroei. In dit college gaan we dieper in op de belangrijkste. Daarna bespreken we wat je als succesvolle gevorderde kunt doen als je trainingsschema niet aan sommige handvatten voldoet. Voor de duidelijkheid: in dit college bespreken we op basis van ruim 400 wetenschappelijke onderzoeken wat je in de praktijk het slimst kunt doen. Per individu kan dit natuurlijk een beetje verschillen. In dit college hebben we het ook over progressieve overload. Wat is dat? Hoe kun je het herkennen? En hoe kun je dit faken? Dus in het kort bestaat dit college uit:

  • de belangrijkste handvatten voor de praktijk voor iedereen.
  • verschil tussen theorie en praktijk.
  • hoe succesvolle gevorderden nog meer uit hun schema kunnen halen.
  • alles over progressieve overload.

Wat lees je nog meer in hoofdstuk 5?

Ik herhaal de inleiding. Hou je niet van lezen? Lees dan alleen hoofdstuk 5. Dan gaat je trainingseffectiviteit met tientallen tot misschien wel 100% omhoog. Doe je zelf een lol. Besteed 30-60 minuten van je leven aan dit sterke hoofdstuk. Deze minuten zullen jouw geschiedenisboek ingaan, als belangrijkste ooit. Voor iedereen die meeleest. Hoofdstuk 5 zijn pagina’s 151 tot en met 193. Dit hoofdstuk bevat ook voorbeeld trainingsschema’s met uitleg en mijn favoriete oefeningen per spiergroep.

Word lid om alle colleges te zien

Als je geen lid bent (of niet bent ingelogd), houdt na deze alinea het artikel op. Echter, het gaat dan pas net beginnen! Word lid om alle colleges te bekijken (college 1 is gratis). Je krijgt tevens toegang tot bijna 700 trainingsschema’s en voedingsschema’s, een oneindige oefeningen database, recepten speciaal voor krachtsporters en premium wetenschappelijke reviews. Probeer 7 dagen gratis en daarna betaal je slechts €7,99 of €9,99 per maand. Altijd maandelijks opzegbaar en ook in de proefperiode!

Volledig college (als je bent ingelogd): Zo train je in de praktijk het effectiefst voor spiergroei