We zijn aangekomen bij het laatste spiergroei college. In de eerste 8 colleges hebben we het gehad over de anatomie van het lichaam, de mechanismen achter spiergroei, trainingsvariabelen voor je schema, individuele verschillen, periodisering en alle theorie teruggebracht tot 18 praktische handvatten. Kortom, je weet ondertussen alles over spiergroei voor in de gym. (Iets verderop vind je alle links naar deze colleges.) Echter, je kunt alles weten over trainen… als je traint zonder sterk voedingsschema zijn de resultaten niet zoals je mag verwachten. Daarom sluiten we af met voeding voor spiergroei. Hoeveel kcal moet je nuttigen? Zit er verschil tussen beginners en gevorderden? Hoe zit het met het aantal eiwitten, de timing en verschil in leeftijd? Bestaat de anabolic window? Al jouw voedingsvragen over spiergroei worden beantwoord in hoofdstuk 7 van het boek en in dit college.

Geen Sterk Verhaal Over spiegroei bestellen

Deze 9-delige serie is gebaseerd op de inhoud van het boek Geen Sterk Verhaal Over Spiergroei. Maar let op. Al bestaat deze serie uit 9 afleveringen van ongeveer 10 minuten, het is absoluut geen vervanger van het boek. Eerder een sterke aanvulling om nog beter te begrijpen hoe het allermooiste op aarde werkt: je spieren! Kortom, vergeet niet je exemplaar te bestellen om een meester in spiergroei te worden.

9 spiergroei colleges

Ieder spiergroei college duurt ongeveer 10 minuten. Houd het boek erbij, want je zult merken dat we in een moordend tempo hele sterke onderwerpen bespreken. Hierbij een overzicht van alle colleges:

College 9 overzicht – voeding voor spiergroei

In dit college hebben we het over maar één onderwerp: voeding voor spiergroei. Te beginnen bij het begin, namelijk wetenschappelijk onderzoek. Hoe doe je onderzoek naar voeding voor spiergroei en hoe sterk zijn de huidige aanbevelingen? Daarna gaan we door met de brandende vraag: hoeveel kcal moet je per dag eten om je spieren te laten groeien? Je zult erachter komen dat er veel verschil zit tussen beginners en gevorderden. Hetzelfde geldt voor de optimale hoeveelheid eiwitten en de invloed van leeftijd.

Weet jij trouwens hoeveel spiermassa je per week kunt opbouwen als beginner en gevorderde? Na dit college weet je precies hoe de wetenschap hierover denkt. Als je trouwens denkt dat de anabolic window bestaat, dan kom je bedrogen uit. Er zit bovendien een groot verschil tussen beginners en gevorderden betreft eiwitsynthese piek. Uiteindelijk krijg je nog een mooi overzicht van alle andere macronutriënten (koolhydraten en vetten).

Wat lees je nog meer in hoofdstuk 7?

Als je hoofdstuk 7 van het boek Geen Sterk Verhaal Over Spiergroei leest, weet je precies hoe je jouw voedingsplan moet maken/kiezen voor spiergroei. Naast alle theorie, staat in dit hoofdstuk de praktische vertaling. Stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je je eigen schema schrijft en aanpast als je bijvoorbeeld op een plateau komt, niet aankomt, of juist teveel. Voeding voor spiergroei was nog nooit zo duidelijk.

Word lid om alle colleges te zien

Als je geen lid bent (of niet bent ingelogd), houdt na deze alinea het artikel op. Echter, het gaat dan pas net beginnen! Word lid om alle colleges te bekijken (college 1 is gratis). Je krijgt tevens toegang tot ruim 700 trainingsschema’s en voedingsschema’s, een oneindige oefeningen database, recepten speciaal voor krachtsporters en premium wetenschappelijke reviews. Probeer 7 dagen gratis en daarna betaal je slechts €7,99 of €9,99 per maand. Altijd maandelijks opzegbaar en ook in de proefperiode!

Volledig college (als je bent ingelogd): voeding voor spiergroei