Trainen met zware of lichte gewichten? Wat is beter voor spiergroei? Wat zijn de grote verschillen voor je trainingsplan? Groeien je type I spiervezels meer als je veel herhalingen doet met lichte gewichten? Moet je met zware gewichten trainen voor type II spiergroei? En heb je een superieure spiergroei als je het trainen met zware en lichte gewichten combineert? In deze wetenschappelijke review lees je alles over de invloed van trainen met zware of lichte gewichten op spiergroei. Je mag best weten dat ik erg enthousiast ben om dit artikel te schrijven. Ik heb heel de dag vrij taaie onderzoeken gelezen en ik vind de conclusies erg interessant.

Wetenschappelijke reviews zijn premium

Ik hou van onderzoek doen en ik vind het heel leuk om hier een zeer begrijpelijke samenvatting over te schrijven. Lees bijvoorbeeld de complete samenvatting over de invloed van pre workout op spiergroei en kracht. Zulke uitgebreide samenvattingen kan ik alleen schrijven als ik hier veel tijd in kan stoppen. Daarom behoren deze artikelen tot de premium content en zijn onderdeel van onze twee abonnementen. Vanaf slechts €7,99 per maand heb je toegang tot alle premium artikelen én alle 550 trainings- en voedingsschema’s, 600+ instructievideo’s en webinars, en heel veel sterke recepten speciaal voor krachtsporters. Probeer 7 dagen gratis en je abonnement is altijd maandelijks opzegbaar.