Voordat je gaat kijken naar hoe je een halterriem het sterkste kunt gebruiken, raad ik je aan om eerst de how to squat webinar te kijken. Je maakt natuurlijk de meeste progressie met een goede techniek. Een halterriem kan ook jouw deadlift versterken. Bekijk de techniekwebinar van de deadlift hier. Als laatste, kijk onderaan deze pagina voor alle andere video’s over de meest gemaakte ‘fouten’ tijdens een squat en hoe je zwakke spiergroepen kunt herkennen en versterken.

Hoe gebruik je een halterriem (belt) op de sterkste manier?

Het engelse woord voor halterriem is belt. Vaak wordt deze niet op de slimste manier gebruikt en hierdoor maak je een squat of deadlift zelfs gevaarlijker voor jouw onderrug. De belt wordt namelijk te vaak zo strak mogelijk om de middel heengetrokken. Leer in slechts 2 minuten hoe je de halterriem het beste kunt gebruiken en hoe deze zelfs bijdraagt aan het leren van een sterk bracing-patroon. Jouw squat en deadlift worden sterker dan ooit.

quadriceps als zwakke plek in de squat herkennen

Volgende squat versterkende video’s

Om nog meer uit je squat te halen, verschijnen binnenkort ook de volgende video’s (als een zin groen gedrukt is, staat de video live en kun je erop klikken):