Voordat je gaat kijken naar de video met 3 oefeningen om je voetpositie tijdens de squat te versterken, raad ik je aan om eerst de how to squat webinar te kijken. In deze en andere video’s gaan we op zoek naar mogelijke zwakke plekken en de meest gemaakte ‘fouten’ tijdens een squat. Natuurlijk inclusief oefeningen en tips om de zwakke plekken en ‘fouten’ te versterken. Geen sterke verhalen over de squat dus. Zie onderstaande video’s bijvoorbeeld om een de quads of core als zwakke plek te herkennen. Onderaan deze pagina vind je een lijst van alle squat versterkende oefeningen. Ook voor deadliften en bankdrukken hebben we zo’n serie.

Wat zijn oefeningen om je voetpositie tijdens de squat te versterken?

Je voetpositie tijdens de squat is een essentieel onderdeel om veilig met met zo veel mogelijk gewicht te kunnen squatten. Knieën die naar binnen knikken komt regelmatig door een naar binnenstaande voetpositie tijdens de squat. In de volledige video zie je 3 van mijn favoriete oefeningen om in no time je voetpositie te versterken. 2 oefeningen hebben rechtstreeks van doen met je voetpositie en de andere met je lichaamszwaartepunt tijdens een squat. Misschien is die laatste oefening nog belangrijker dan de eerste twee…

Volledige video – 3 oefeningen om je voetpositie tijdens de squat te versterken

sterl trainingsschema voor vrouwen - hip shift oplossen in squat

Volgende squat versterkende video’s

Om nog meer uit je squat te halen, verschijnen binnenkort ook de volgende video’s (als een zin groen gedrukt is, staat de video live en kun je erop klikken):