Voordat je gaat kijken naar de video over de hip shift, raad ik je aan om eerst de how to squat webinar te kijken. In deze en andere video’s gaan we op zoek naar mogelijke zwakke plekken en de meest gemaakte ‘fouten’ tijdens een squat. Natuurlijk inclusief oefeningen en tips om de zwakke plekken en ‘fouten’ te versterken. Geen sterke verhalen over de squat dus. Zie onderstaande video’s bijvoorbeeld om een de quads of core als zwakke plek te herkennen. Onderaan deze pagina vind je een lijst van alle squat versterkende oefeningen. Ook voor deadliften en bankdrukken hebben we zo’n serie.

Wat is een hip shift in de squat?

Om een hip shift in de squat op te lossen is het belangrijk om eerst te weten wat een hip shift is. Dat zie je heel duidelijk in onderstaande ‘trailer’. Vaak is dit een anatomische issue en heel makkelijk op te lossen. Letterlijk binnen 1 seconden. Komt de hip shift niet door jouw anatomie? Ook daarvoor heb je drie sterke oefeningen om hier geleidelijk vanaf te komen. Natuurlijk zijn er nog meer manier, maar deze 4 zijn de eerste waar je naar moet kijken. Word niet boos op me, de volledige video’s zijn alleen te zien voor leden. Lid worden doe je heel eenvoudig door te klikken op de button onder deze video. Je kunt het platform natuurlijk 7 dagen gratis proberen.

Volledige video – In 3 minuten de hip shift herkennen en 4 manieren om het op te lossen

sterl trainingsschema voor vrouwen - hip shift oplossen in squat

Volgende squat versterkende video’s

Om nog meer uit je squat te halen, verschijnen binnenkort ook de volgende video’s (als een zin groen gedrukt is, staat de video live en kun je erop klikken):