Voordat je gaat kijken naar de video platte schoen vs verhoogde hiel in de squat – alles over squat diepte, raad ik je aan om eerst de how to squat webinar te kijken. In deze en andere video’s gaan we op zoek naar mogelijke zwakke plekken en de meest gemaakte ‘fouten’ tijdens een squat. Natuurlijk inclusief oefeningen en tips om de zwakke plekken en ‘fouten’ te versterken. Geen sterke verhalen over de squat dus. Zie onderstaande video’s bijvoorbeeld om een de quads of core als zwakke plek te herkennen. Onderaan deze pagina vind je een lijst van alle squat versterkende oefeningen. Ook voor deadliften en bankdrukken hebben we zo’n serie.

Alles over squat diepte en de invloed van schoenen

Een veel gestelde vraag over squaten is:”hoe diep moet ik squatten?” vaak gevolgd door de vraag wat voor invloed schoenen hebben op de squat diepte. Kun je beter met een platte schoen of met een verhoogde hiel de oefening uitvoeren. In deze video hoor je onze mening over hoe diep je het best kunt squatten. Spoiler alert: dit is niet voor iedereen hetzelfde. Daarnaast laten we je precies zien wat een verhoogde hiel doet en hoe dit invloed heeft op jouw squat diepte.

Volledige video – invloed van schoenen op squat diepte

sterl trainingsschema voor vrouwen - hip shift oplossen in squat

Volgende squat versterkende video’s

Om nog meer uit je squat te halen, verschijnen binnenkort ook de volgende video’s (als een zin groen gedrukt is, staat de video live en kun je erop klikken):