Voordat je gaat kijken naar de video invloed stang-, nek-, pols- en elleboogpositie in de squat, raad ik je aan om eerst de how to squat webinar te kijken. In deze en andere video’s gaan we op zoek naar mogelijke zwakke plekken en de meest gemaakte ‘fouten’ tijdens een squat. Natuurlijk inclusief oefeningen en tips om de zwakke plekken en ‘fouten’ te versterken. Geen sterke verhalen over de squat dus. Zie onderstaande video’s bijvoorbeeld om een de quads of core als zwakke plek te herkennen. Onderaan deze pagina vind je een lijst van alle squat versterkende oefeningen. Ook voor deadliften en bankdrukken hebben we zo’n serie.

Invloed stang-, nek-, pols- en elleboogpositie in de squat

Dit een een hele volle video. In deze video bespreken we namelijk wat de invloed van de stang-, nek-, pols- en elleboogpositie in de squat. Wat is de invloed van de stang op je voorkant schouders, hoog in de nek of laag op de schouders? Wat is het verschil tussen naar voren, omhoog of omlaag kijken. Waar plaats je jouw handen als je last hebt van je pols of elleboog. En hoe beïnvloed de handpositie de kracht van plateau? Kortom een hele volle en sterke squat video.

Volledige video – waar leg je de stang en waar kijk je naar toe in de squat? En wat doe je bij elleboog- en polspijn?

sterl trainingsschema voor vrouwen - hip shift oplossen in squat

Volgende squat versterkende video’s

Om nog meer uit je squat te halen, verschijnen binnenkort ook de volgende video’s (als een zin groen gedrukt is, staat de video live en kun je erop klikken):