Voordat je gaat kijken naar de video wat is een butt wink en heb jij een echte, raad ik je aan om eerst de how to squat webinar te kijken. In deze en andere video’s gaan we op zoek naar mogelijke zwakke plekken en de meest gemaakte ‘fouten’ tijdens een squat. Natuurlijk inclusief oefeningen en tips om de zwakke plekken en ‘fouten’ te versterken. Geen sterke verhalen over de squat dus. Zie onderstaande video’s bijvoorbeeld om je voetpositie of naar binnen knikkende knieën te versterken. Onderaan deze pagina vind je een lijst van alle squat versterkende oefeningen. Ook voor deadliften en bankdrukken hebben we zo’n serie.

Wat is een butt wink en heb jij een ‘echte’ – hamstrings NIET de oorzaak

De butt wink is een veelvoorkomend fenomeen en vaak krijgen ‘te korte hamstrings’ hiervan de schuld. In 99% van de gevallen zijn je hamstrings niet te kort. Tijdens een squat vindt er namelijk zowel een verkorting als verlening plaats van deze spiergroep. Met andere woorden, de totale lengte verandert niet zoveel. De enige manier waarop de hamstrings kunnen zorgen voor een butt wink is een ‘verkeerde’ startpositie van je bekken in de squat. Dat laten we je natuurlijk zien in de video. Wat je nog meer ziet is wat een butt wink is, hoe je kunt testen of dit een anatomisch probleem is en natuurlijk hoe je de butt wink oplost.

Volledige video – wat is een butt wink, hoe test je hierop en oefeningen om hiervan af te komen

sterl trainingsschema voor vrouwen - hip shift oplossen in squat

Volgende squat versterkende video’s

Om nog meer uit je squat te halen, verschijnen binnenkort ook de volgende video’s (als een zin groen gedrukt is, staat de video live en kun je erop klikken):