Voordat je gaat kijken naar de video front squat vs back squat – wat zijn de verschillen, raad ik je aan om eerst de how to squat webinar te kijken. In deze en andere video’s gaan we op zoek naar mogelijke zwakke plekken en de meest gemaakte ‘fouten’ tijdens een squat. Natuurlijk inclusief oefeningen en tips om de zwakke plekken en ‘fouten’ te versterken. Geen sterke verhalen over de squat dus. Zie onderstaande video’s bijvoorbeeld om een de quads of core als zwakke plek te herkennen. Onderaan deze pagina vind je een lijst van alle squat versterkende oefeningen. Ook voor deadliften en bankdrukken hebben we zo’n serie.

Front squat vs back squat – wat zijn de verschillen?

Als je over de front squat vs back squat begint en aan krachtsporters vraagt wat het verschil is, hoor je in 9 van de 10 gevallen de quadriceps. “Tijdens een front squat train je de quadriceps veel meer.” Dat lijkt misschien logisch, maar verschillende onderzoeken wijzen uit dat de quadriceps activatie nagenoeg hetzelfde is. Slechts iets meer activatie van de vastus medialis. In deze video zie je wat wél de verschillen zijn tussen beide oefeningen.

Volledige video – front squat vs back squat – wat zijn de verschillen dan wel…

sterl trainingsschema voor vrouwen - hip shift oplossen in squat

Volgende squat versterkende video’s

Om nog meer uit je squat te halen, verschijnen binnenkort ook de volgende video’s (als een zin groen gedrukt is, staat de video live en kun je erop klikken):