Voordat je gaat kijken naar de video knieën naar binnen tijdens de squat oplossen met 3 oefeningen, raad ik je aan om eerst de how to squat webinar te kijken. In deze en andere video’s gaan we op zoek naar mogelijke zwakke plekken en de meest gemaakte ‘fouten’ tijdens een squat. Natuurlijk inclusief oefeningen en tips om de zwakke plekken en ‘fouten’ te versterken. Geen sterke verhalen over de squat dus. Zie onderstaande video’s bijvoorbeeld om een de quads of core als zwakke plek te herkennen. Onderaan deze pagina vind je een lijst van alle squat versterkende oefeningen. Ook voor deadliften en bankdrukken hebben we zo’n serie.

Wat zijn knieën naar binnen tijdens de squat?

Om het naar binnen gaan van de knieën tijdens de squat op te lossen is het belangrijk om eerst te weten wat we hiermee bedoelen. In de onderstaande trailer zie je dat tijdens het squatten de knieën naar binnen knikken en niet netjes in de lijn van de kleine teen lopen. Dit kan gebeuren tijdens de neergaande beweging, maar zie je veel vaker terug tijdens de opgaande beweging. Dit hoeft niet per se slecht te zijn voor je kniegewricht, maar dit zorgt niet voor de sterkste bewegingsbaan van de squat.

Volledige video – 3 oefeningen om knieën naar binnen tijdens de squat op te lossen

sterl trainingsschema voor vrouwen - hip shift oplossen in squat

Volgende squat versterkende video’s

Om nog meer uit je squat te halen, verschijnen binnenkort ook de volgende video’s (als een zin groen gedrukt is, staat de video live en kun je erop klikken):