Voordat je gaat kijken naar het herkennen van de heup als zwakke plek in de squat, raad ik je aan om eerst de how to squat webinar te kijken. In deze en volgende video’s gaan we op zoek naar mogelijke zwakke plekken en de meest gemaakte ‘fouten’ tijdens een squat. Natuurlijk inclusief oefeningen en tips om de zwakke plekken en ‘fouten’ te versterken. Geen sterke verhalen over de squat dus. Zie de volgende video’s om een de quads of core als zwakke plek te herkennen:

Hoe herken je de heup als zwakke plek in de squat?

Voordat je zomaar jouw heup-spieren gaat versterken, wil je eerst weten of zij daadwerkelijk de reden zijn dat je niet meer gewicht aan de stang kunt hangen. Ligt het misschien niet aan je quadriceps? Of aan je core spieren? Kortom, hoe herken je verschillende zwakke plekken in de squat? En hoe los je ze weer op? In deze video ga je de heup als zwakke plek leren aanwijzen en versterken.

heup squat sterker na knie valgus

Volgende squat versterkende video’s

Om nog meer uit je squat te halen, verschijnen binnenkort ook de volgende video’s (als een zin groen gedrukt is, staat de video live en kun je erop klikken):