Bankdrukken is een van de klassieke ‘Big 3’. Samen met de squat en deadlift vormen ze vaak een solide basis van een trainingsprogramma. Op deze pagina vind je een overzicht van alle video’s over het bankdrukken op ons platform. Te beginnen met een grote techniek webinar, waarin de hele bankdruk techniek wordt uitgelegd. Daarna volgen video’s over het versterken van zwakke plekken en de meest voorkomende verbeterpunten. Bijvoorbeeld 4 manieren om schouderpijn tijdens het bankdrukken te voorkomen. Of wat moet je doen als je faalt op een bepaald deel van de press? Als je de complete techniek overzichten van de squat of deadlift wilt zien, klik op de genoemde oefening.

Log in om alle bankdrukken techniek video’s te zien

Op deze pagina vind je het overzicht van alle video’s over de bankdruk techniek. Iedere video begint met een titel, korte uitleg en is voorzien van een link naar het desbetreffende artikel voor meer uitleg. Als je niet bent ingelogd zie je alleen tekst en geen enkele video. Vergeet daarom niet in te loggen om alle video’s te zien. Ben je nieuw op geensterkeverhalen.nl? Dan kun je nog niet inloggen. Probeer het hele platform 7 dagen gratis en blijf daarna lid vanaf slechts €7,99 per maand. Altijd maandelijks opzegbaar, ook in de proefperiode. Naast deze video’s krijg je toegang tot ruim 700 trainings- en voedingsschema’s, honderden instructievideo’s, webinars, premium wetenschappelijke reviews en recepten speciaal voor krachtsporters. Kortom, haal zelfstandig het sterkste uit jezelf, met een klein beetje sterke hulp.

1. Bankdrukken techniek webinar

Wil je nagenoeg alles weten over de techniek van het bankdrukken en heb je geen zin om een webinar van een uur te kijken? Bekijk onze techniek webinar en je weet in 15 minuten nagenoeg alles over bankdrukken. Zowel voor powerlifters als voor bodybuilders/overige doelstellingen. Van voet- tot handpositie en van set up tot de daadwerkelijke press beweging.

Volledig artikel voor meer uitleg – leer alles over bankdrukken in 15 minuten

2. Drie zwakke plekken in de bench press versterken

Je bent net zo sterk als de zwakste schakel. Een cliché, maar oh zo waar. Je faalt tijdens het bankdrukken vaak op één van de volgende 3 posities:

  • onderin op je borst
  • een paar centimeter boven je borst
  • of tijdens het laatste stukje strekken van de armen

Per positie weet je welke spiergroep waarschijnlijk de meeste aandacht nodig heeft (mits je techniek in orde is en het gewicht niet gewoon veel te zwaar is).

Volledig artikel voor meer uitleg – welke spieren moet je versterken tijdens de 3 zwakke posities in de bench press

3. Invloed grip positie tijdens bankdrukken

Wat is de invloed van een extra smalle of brede grip? En is er een sterkste positie die voor iedereen van toepassing is? In deze video kijken we daar eens goed naar.

Volledig artikel voor meer uitleg – invloed grippositie op bankdruk techniek en krachtoverdracht

4. Verschil tussen vlak en schuin bankdrukken

Train je met een schuine bank (incline bench press) meer de bovenkant van je borstspieren dan tijdens vlak bankdrukken? Als je ‘ja’ denkt, kijk dan zeker deze video.

Volledig artikel voor meer uitleg – wat zijn de verschillen tussen vlak en schuin bankdrukken?

5. Schouderpijn tijdens het bankdrukken – 4 mogelijke oplossingen

Niets is zo vervelend als pijn in je schouders tijdens het bankdrukken. Soms heb je een serieuze blessure en kun je inderdaad beter (even) niet bankdrukken. En in andere gevallen los je de pijn met een simpele aanpassing op. Bij twijfel over een serieuze blessure, raden we altijd aan om contact op te nemen met een sterke fysiotherapeut. En check ook onze webinars over schouderblessures.

Volledig artikel voor meer uitleg – 4 mogelijke manieren om schouderpijn tijdens het bankdrukken op te lossen

6. Verschillen tussen barbell en dumbbell bankdrukken

Wat zijn de grote verschillen tussen barbell en dumbbell bankdrukken? Waarmee ben je sterker? En zijn er spieren die je met de ene variant meer traint dan met de ander?

Volledig artikel voor meer uitleg – wat zijn de verschillen tussen barbell en dumbbell bankdrukken?

Deadlift en squat techniek series

Een goede techniek, zeker van de basisoefeningen is de basis van een sterk lichaam. Een sterke techniek zorgt niet alleen voor het kunnen liften van meer kilo’s, het verkleint ook de kans op blessures. Daarom hebben we natuurlijk ook van de deadlift en squat complete techniek series. Bekijk ze hier: