Geen sterke verhalen is nu nóg meer het Netflix voor krachtsporters. Naast complete jaarprogramma’s hebben we nu ook onze eerste ‘tv-serie’: Geen sterke verhalen over blessures en letsel. Dit is een 11-delige serie over de meest voorkomende blessures en letsel.
Aflevering 3 – band- en peesletsel van het schoudergewricht
De derde aflevering gaat verder in op schouder blessures. Het eerste deel over schouder blessures gaat over de meest voorkomende spier blessures en dit tweede deel over pees- en bandletsel. Voor alle blessures hebben we natuurlijk oefeningen en trainingsschema’s. Maar voordat je fanatiek aan de slag gaat, overleg altijd met een arts of fysiotherapeut hoe ver je bent in het herstelproces en welke oefeningen je zelfstandig kunt doen.
Wat zie je in schouder blessures deel 2?
In deze webinar kijken Wouter en ik naar band- en peesletsel in het schoudergewricht. Met name hoe je dit type blessure kunt herkennen en waarom je snel actie moet ondernemen als je echt iets (gedeeltelijk) afscheurt. Ook hebben we het over de gemiddelde hersteltijden, wat je verzekerd krijgt en wanneer je in de regel weer zelfstandig kunt trainen. Mocht je nog vragen hebben kun je altijd een mail sturen naar hallo@geensterkeverhalen.nl of via een bericht op bijvoorbeeld Instagram.
Trainingsschema’s voor schouderklachten
Op de onderstaande drie buttons vind je drie verschillende trainingsschema’s om te trainen met schouder blessures. Let op, iedere schouder blessure is anders. Ga voor het snelste herstel altijd eerst op bezoek bij een goede fysiotherapeut. Het eerste schema staat vol met oefeningen die je kunt doen voor meer stabiliteit van de schouder en het beter bewegen van je schouderblad. Dit schema wordt maandelijks aangevuld met nieuwe oefeningen. Ook als je nog geen schouder blessures hebt, is het verstandig om hier een aantal oefeningen van in je schema te integreren.
De andere twee trainingsschema’s, zijn ‘echte’ trainingsschema’s. Daarmee bedoel ik dat we in die schema’s rekening houden met de meest voorkomende schouderklachten. Er zijn namelijk nog vele oefeningen die je gewoon kunt doen. Natuurlijk vind je in die schema’s een aantal van mijn favoriete schouder(blad) stabiliserende oefeningen terug.
Trailer voor niet-abonnees
Je kunt al onze webinars bekijken als je lid bent van het platform. Je krijgt daarbij ook direct toegang tot alle honderden trainings- en voedingsschema’s, ruim 500 instructievideo’s, sterke recepten en premium artikelen. Dit alles voor slechts €7,99 of €9,99 per maand. Probeer 7 dagen gratis en natuurlijk altijd opzegbaar, ook in de proefperiode. Haal het sterkste uit jezelf met een klein beetje sterke hulp!
Complete webinar – schouder blessures deel 2 – band- en peesletsel
Onderwerpen per minuut
0.30 – wat is band- en peesletsel?
1.09 – voorbeelden van letstel
1.36 – zie de vorige video over de meest voorkomende schouder-spierblessures
2.15 – hersteltijd varieert van weken tot maanden
3.00 – letsel is een nog persoonlijker traject
3.45 – hoe herken je band- en peesletsel?
5.00 – belang van snel actie ondernemen bij verschillende soorten letsel
6.45 – vuistregel voor het direct actie ondernemen
7.30 – wanneer kun je weer zelfstandig trainen?
8.53 – wat is verzekerd?
9.10 – haal het sterkste uit jezelf, ben er op tijd bij
9.50 – Stel je vragen via hallo@geensterkeverhalen.nl
Stay tuned voor aflevering 4 – onderrug blessures deel 1
Volgende week verschijnt de volgende aflevering en deze gaat over onderrug blessures. Inclusief sterke oefeningen om je core te versterken. Bekijk hier de vorige video over schouder blessures.