Op onze website staan honderden video’s, waaronder de complete webinars over de deadlift, squat en bench. In navolging op deze techniek webinars hebben we per oefening video’s gemaakt met de meest voorkomende ‘fouten, hoe je zwakke plekken kunt herkennen en versterken, en de invloed van lichaamsbouw. De eerste techniek versterkende video voor het bankdrukken is 3 zwakke plekken in de bench press herkennen. Waarom faal je onderin, als de stang op de borst ligt? Welke spier is de zwakke schakel als je de stang niet verder dan een paar centimeter krijgt? En waardoor lukt het niet om je armen helemaal te strekken? Dat zie je tot in de puntjes in deze nieuwe video. Kijk eerst de complete bench press webinar, voordat je deze video kijkt.

3 zwakke plekken in de bench press ontmantelen

Je faalt niet tijdens de bankdruk omdat heel de beweging niet lukt. Je faalt tijdens het bankdrukken op het zwakste plekje van de beweging. Vaak is dit op 1 van de volgende 3 posities:

  • de stang krijg je niet weg vanaf de borst
  • de stang is een paar centimeter omhoog en opeens krijg je hem niet verder
  • of je bent bijna klaar, maar je kunt je ellebogen niet helemaal strekken.

Oftewel je faalt op 1 van de 3 zwakke plekken in de bench press. En iedere positie heeft steeds één hoofdverdachte waardoor het niet lukt. Leer in deze video welke spieren je per positie, waarschijnlijk moet versterken. Ik ga er natuurlijk wel vanuit dat je basistechniek in orde is.

5 beste borst oefeningen - bench press webinar

Volgende bench press versterkende video’s

Blijf kijken (of word lid), want de volgende bench press versterkende video’s komen er nog aan: