Op onze website staan honderden video’s, waaronder de complete webinars over de deadlift, squat en bench. In navolging op deze techniek webinars hebben we per oefening video’s geschoten met de meest voorkomende ‘fouten, hoe je zwakke plekken kunt herkennen en versterken, en de invloed van lichaamsbouw. In onderstaande video leggen we tot in de puntjes uit wat een bolle bovenrug tijdens een deadlift zegt en of dit erg is. Deze video gaat echt over de bovenrug en niet over de onderrug positie tijdens een deadlift. Onderaan deze pagina zie je wanneer die video online staat. Kijk voordat je deze video aanklikt eerst de volledige how to deadlift webinar.

Wat zegt een bolle bovenrug tijdens een deadlift en is het erg?

Het ziet er vaak eng uit, een bolle bovenrug tijdens een deadlift. Echter, voor mogelijke blessures hoef je je waarschijnlijk geen zorgen te maken. Een bolle bovenrug zegt iets over de kracht van je heupstrekkers. Als je een bolle bovenrug tijdens een deadlift krijgt, is dat vaak een teken van te slappe heupstrekkers. Maar niet altijd. In deze iets moeilijkere video leggen we je uit wat een momentarm is en hoe deze wordt beïnvloed door een bolle bovenrug. Ook laten we je twee oefeningen zien om te testen of een bolle bovenrug komt door te zwakke heupstrekkers of niet.

conventionele deadlift met lange armen en korte benen

Volgende deadlift versterkende video’s

Hieronder zie je een lijst van alle video’s die nog verschijnen om je deadlift te versterken. Als een video online staat herken je dit aan een ‘groene’ tekst. Dit is de eerste video in de volgende sterke reeks: