Op onze website staan honderden video’s, waaronder de complete webinars over de deadlift, squat en bench. In navolging op deze techniek webinars hebben we per oefening video’s gemaakt met de meest voorkomende ‘fouten, hoe je zwakke plekken kunt herkennen en versterken, en de invloed van lichaamsbouw. We sluiten de deadlift versterkende video’s af met de bolle onderrug in de deadlift. Waarom is dit gevaarlijk en hoe los je dit op? De oplossing is overigens makkelijker dan je zult verwachten. Bekijk eerst deze video en scrol daarna naar beneden. Onderaan dit artikel staan namelijk alle links naar versterkende deadlift video’s. Vergeet natuurlijk ook niet om de complete deadlift webinar te kijken.

Bolle onderrug in de deadlift – hoe komt dat?

Een bolle onderrug in de deadlift of een ronde onderrug in de deadlift, is een veel voorkomend ‘probleem’. Vaak wordt dit afgedaan met opmerkingen als ‘te korte hamstrings’, niet lenig genoeg of te lange benen. Echter is in de meeste gevallen geen van deze drie redenen de oorzaak van een bolle onderrug in de deadlift. De oorzaak ligt eerder in de aard van de beweging. Als je de onderste positie van de squat, of eigenlijk iets hoger (heup zo’n 5-10 centimeter boven de knie), vergelijkt met de deadlift, dan is de hoek van de heup ongeveer hetzelfde. En in die positie lukt het menigeen om een rechte rug te hebben.

Waarom lukt het met een deadlift dan niet? Dit komt zeer waarschijnlijk omdat de deadlift niet begint met een excentrische beweging (het zakken tijdens een squat). Je zult daarom zelf heel beheerst moeten leren ‘bracen’ voordat je begint aan de oefening. En dat is relatief moeilijk. In deze video zie je hoe je dit kunt oefenen en relatief eenvoudig oplost (dit zie je niet in de trailer, vergeet dus niet in te loggen/in te schrijven).

conventionele deadlift met lange armen en korte benen

Volgende deadlift versterkende video’s

Hieronder zie je een lijst van alle video’s die nog verschijnen om je deadlift te versterken. Als een video online staat herken je dit aan een ‘groene’ tekst. Dit is de eerste video in de volgende sterke reeks: