Op onze website staan honderden video’s, waaronder de complete webinars over de deadlift, squat en bench. In navolging op deze techniek webinars hebben we per oefening video’s gemaakt met de meest voorkomende ‘fouten, hoe je zwakke plekken kunt herkennen en versterken, en de invloed van lichaamsbouw. In onderstaande video kijken we naar het falen in de sumo deadlift. Wat zijn de zwakke plekken als je de stang niet van de grond krijgt? Waarom faal je als je de stang wel omhoog krijgt maar niet voorbij je knieën? En hoe komt het dat je niet volledig kunt strekken als je er bijna bent? Dat zie je allemaal in een versterkende deadlift video van slechts 2 minuten. Maar eerst raad ik je aan om de how to deadlift webinar te kijken en de faalpunten in de conventionele deadlift.

Falen in de sumo deadlift – waar liggen je zwakke plekken?

Tijdens een sumo deadlift gebeurt het falen meestal op een van de volgende drie plekken:

  1. je krijgt de stang niet van de grond
  2. je krijgt de stang wel van de grond maar niet voorbij je knieën
  3. het lukt je niet om helemaal te strekken aan het einde van de deadlift

Eigenlijk dezelfde drie punten als een conventionele deadlift. Echter zul je zien dat het faalpunt bij de sumo deadlift vaak op een andere positie is… Falen in de sumo deadlift heeft op iedere positie een (iets) andere oorzaak. In deze video bekijken we de reden van het falen en natuurlijk welke je spieren je moet versterken om je zwakke plek te overwinnen!

conventionele deadlift met lange armen en korte benen

Volgende deadlift versterkende video’s

Hieronder zie je een lijst van alle video’s die nog verschijnen om je deadlift te versterken. Als een video online staat herken je dit aan een ‘groene’ tekst. Dit is de eerste video in de volgende sterke reeks: