Op onze website staan honderden video’s, waaronder de complete webinars over de deadlift, squat en bench. In navolging op deze techniek webinars hebben we per oefening video’s gemaakt met de meest voorkomende ‘fouten, hoe je zwakke plekken kunt herkennen en versterken, en de invloed van lichaamsbouw. In onderstaande video kijken we naar het falen in de deadlift. Wat zijn de zwakke plekken als je de stang niet van de grond krijgt? Waarom faal je als je de stang wel omhoog krijgt maar niet voorbij je knieën? En hoe komt het dat je niet volledig kunt strekken als je er bijna bent? Dat zie je allemaal in een versterkende deadlift video van slechts 2 minuten. Maar eerst raad ik je aan om de how to deadlift webinar te kijken.

Falen in de deadlift – waar liggen je zwakke plekken?

Tijdens een deadlift gebeurt het falen meestal op een van de volgende drie plekken:

  1. je krijgt de stang niet van de grond
  2. je krijgt de stang wel van de grond maar niet voorbij je knieën
  3. het lukt je niet om helemaal te strekken aan het einde van de deadlift

Falen in de deadlift heeft op iedere positie een (iets) andere oorzaak. In deze video bekijken we de reden van het falen en natuurlijk welke je spieren je moet versterken om je zwakke plek te overwinnen!

conventionele deadlift met lange armen en korte benen

Volgende deadlift versterkende video’s

Hieronder zie je een lijst van alle video’s die nog verschijnen om je deadlift te versterken. Als een video online staat herken je dit aan een ‘groene’ tekst. Dit is de eerste video in de volgende sterke reeks: