De vierde aflevering van de 7-delige core serie gaat over de swiss ball. Er wordt nogal eens lacherig en laatdunkend gedaan over core oefeningen op de swiss ball. En dat vind ik eerlijk gezegd onterecht. Sterker nog, twee van mijn favoriete core oefeningen doe je met een swiss ball. Namelijk stir the pot en slow mountain climbers. Core oefeningen met de swiss ball is een logische stap na de eerste drie afleveringen. In de eerste aflevering zie je hoe jouw buikspieren werken. De tweede aflevering gaat over een ‘juiste’ plank. En in de derde aflevering maken we van de plank als kracht oefening een stabiliteit oefening. Door een swiss ball versterk je de vraag naar stabiele core spieren. Vandaar zijn swiss ball core oefeningen de kern van aflevering 4.

Swiss ball core oefeningen – 5 supersterke

Als je al lid bent van geensterkeverhalen.nl, kun je verder scrollen naar de volledige video met uitleg. Ben je nog geen lid? Bekijk dan de trailer en lees daaronder verder.

Word lid om de hele video te zien

Alle techniek versterkende video’s en webinars zijn onderdeel van ons lidmaatschap. Vanaf slechts €7,99 per maand kun je alle video’s, zoals de volledige plank van kracht naar stabiliteit video zien. Daarnaast krijg je toegang tot honderden trainingsschema’s, instructievideo’s, voedingsschema’s en recepten. Probeer 7 dagen gratis en haal hiermee zelfstandig het sterkste uit jezelf. Altijd maandelijks opzegbaar, ook in de proefperiode.

Onderwerpen van aflevering 4: swiss ball

In deze video krijgen de leg raise en de plank een upgrade. Door jouw core spieren te trainen met een swiss ball neemt de vraag naar stabiliteit toe. Een ronde bal is namelijk een instabieler oppervlak dan een buikspiermatje. Van zittende leg kicks en knee lifts, gaan we naar de liggende variant. Daarna zie je de stir the pot en de slow mountain climbers. En natuurlijk waarom bepaalde oefeningen moeilijker zijn dan andere en hoe je een beweging juist eenvoudiger maakt. Daag jezelf uit om het sterkste uit jezelf te halen.

buikspieroefeningen

Volgende afleveringen van de core serie

Iedere week verschijnt er een nieuwe aflevering over de buikspieren. Het volledige ‘seizoen’ bestaat uit:

  1. buikspieren trainen – leg raise
  2. alles over de plank
  3. plank van kracht naar stabiliteit
  4. sterke core oefeningen op de swiss bal (deze video)
  5. deadbug van A t/m Z, inclusief heel veel variaties
  6. hoe doe je de abdominal roll out ‘juist’
  7. de belangrijkste aanpassing om een hanging leg raise goed te doen

Bekijk hier alvast mijn 8 favoriete buikspieroefeningen, inclusief video’s (ook gratis voor niet-leden).