De abdominal rollout is dé buikspieroefening bij uitstek waarbij de meeste fouten worden gemaakt. Sterker nog, je hoort me eigenlijk nooit zeggen dat een oefening fout is. Maar bij de abdominal rollout durf ik hardop te zeggen dat ruim 90% van de fitnessers hier 100% meer uit kan halen. Voordat we verder gaan eerst even het volgende. Als je nog niet bent begonnen met de core serie, een korte herhaling. In de eerste aflevering zie je hoe jouw buikspieren werken. De tweede aflevering gaat over een ‘juiste’ plank. En in de derde aflevering maken we van de plank als kracht oefening een stabiliteit oefening. De vierde aflevering gaat over core oefeningen op de swiss ball en de vorige aflevering over de meest vergeten core oefening, namelijk de dead bug. Bekijk heel de serie om je buikspieren vanaf nu zo sterk mogelijk te trainen.

Abdominal rollout – techniek en meest gemaakte ‘fout’

Ik blijf ‘fout’ eigenlijk altijd tussen aanhalingstekens zetten. Echter bij de abdominal rollout kunnen die tekens weg. Als je geen lid bent of niet bent ingelogd, zie je op deze pagina geen video over de abdominal roll out. In deze video laten we tot in de details de technische uitvoering zien en hoe je de oefening zo zwaar mogelijk maakt. Natuurlijk laten we je ook inzien wat de meest gemaakte fout is en dat je die zelf ook wel eens gemaakt hebt. Als je al lid bent van geensterkeverhalen.nl en bent ingelogd, kun je verder scrollen naar de volledige video met uitleg. Ben je nog geen lid? Klik dan op de button onder de volgende alinea. Lid worden is namelijk heel eenvoudig.

Word lid om de hele video te zien

Alle techniek versterkende video’s en webinars zijn onderdeel van ons lidmaatschap. Vanaf slechts €7,99 per maand kun je alle video’s, zoals de volledige abdominal rollout video zien. Daarnaast krijg je toegang tot honderden trainingsschema’s, instructievideo’s, voedingsschema’s en recepten. Probeer 7 dagen gratis en haal hiermee zelfstandig het sterkste uit jezelf. Altijd maandelijks opzegbaar, ook in de proefperiode.

Onderwerpen van aflevering 6: alles over de abdominal rollout

In deze video krijg je in een kleine 3 minuten alles te zien over een van de zwaarste buikspieroefeningen. Een kort overzicht:

 • de meest gemaakte fout tijdens de abdominal rollout.
 • wedstrijd tussen buikspieren en onderrugstrekkers.
 • hoe je jouw core juist aanspant tijdens de hele beweging.
 • uitleg correcte startpositie en waarom dit voor velen al zwaar genoeg is.
 • opbouw van de volledige beweging.
 • helemaal uitstrekken kan bijna niemand, in de video vertellen we waarom.
buikspieroefeningen abdominal rollout

Volgende afleveringen van de core serie

Iedere week verschijnt er een nieuwe aflevering over de buikspieren. Het volledige ‘seizoen’ bestaat uit:

 1. buikspieren trainen – leg raise
 2. alles over de plank
 3. plank van kracht naar stabiliteit
 4. sterke core oefeningen op de swiss bal
 5. deadbug van A t/m Z, inclusief heel veel variaties
 6. hoe doe je de abdominal roll out ‘juist’ (deze video)
 7. de belangrijkste aanpassing om een hanging leg raise goed te doen

Bekijk hier alvast mijn 8 favoriete buikspieroefeningen, inclusief video’s (ook gratis voor niet-leden).