De laatste aflevering van de 7-delige core serie gaat over de hanging leg raise. Een van de zwaarste core oefeningen die er is en daarom ook een oefening waar veel wordt gesmokkeld. En er wordt vooral gesmokkeld op een plek die je niet verwacht… Als je nog niet bent begonnen met de core serie, even een korte herhaling. In de eerste aflevering zie je hoe jouw buikspieren werken. De tweede aflevering gaat over een ‘juiste’ plank. En in de derde aflevering maken we van de plank als kracht oefening een stabiliteit oefening. Aflevering vier gaat over core oefeningen op de swiss ball en aflevering vijf over de dead bug. In de voorlaatste aflevering kijken we naar de abdominal rollout.

Hanging leg raise – sterkste techniek en verschil in start positie

Als je al lid bent van geensterkeverhalen.nl, kun je verder scrollen naar de volledige video met uitleg (zorg ervoor dat je bent ingelogd). Ben je nog geen lid? Bekijk dan de trailer over de hanging leg raise en let goed op wat er ‘fout’ gaat.

Word lid om de hele video te zien

Alle techniek versterkende video’s en webinars zijn onderdeel van ons lidmaatschap. Vanaf slechts €7,99 per maand kun je alle video’s, zoals de volledige hanging leg raise video zien. Daarnaast krijg je toegang tot honderden trainingsschema’s, instructievideo’s, voedingsschema’s en recepten. Probeer 7 dagen gratis en haal hiermee zelfstandig het sterkste uit jezelf. Altijd maandelijks opzegbaar, ook in de proefperiode.

Onderwerpen van aflevering 7: haal 100% meer uit je hanging leg raise met 1 kleine aanpassing

De hanging leg raise is een oefening waar 9 op de 10 fitnessers meer uit kan halen, door slechts 1 kleine aanpassing. In deze video nemen we de hele oefening van begin tot het einde onder de loep. Wat is de juiste (lees: zwaarste) starthouding en waarom is deze positie veel effectiever? Daarnaast kijken we naar het verschil tussen gebogen knieën en gestrekte benen. Wat is zwaarder en waarom? En waarom is een hangende leg raise moeilijker dan een leg raise vanuit een ‘dip-positie’, uitgezonderd je grip. Met andere woorden, in 3 minuten snap jij heel de oefening en zul je er vanaf nu waarschijnlijk meer uithalen.

buikspieroefeningen

Alle afleveringen van de core serie

Het volledige buikspier ‘seizoen’ bestaat uit:

  1. buikspieren trainen – leg raise
  2. alles over de plank
  3. plank van kracht naar stabiliteit
  4. sterke core oefeningen op de swiss bal
  5. dead bug van A t/m Z, inclusief heel veel variaties
  6. hoe doe je de abdominal roll out ‘juist’
  7. de belangrijkste aanpassing om een hanging leg raise goed te doen (deze video)

Bekijk hier alvast mijn 8 favoriete buikspieroefeningen, inclusief video’s (ook gratis voor niet-leden).