De vijfde aflevering van de 7-delige core serie gaat over de dead bug. Dit is misschien wel de meest vergeten core oefening. En dat is jammer, want je buikspieren worden enerzijds enorm hard aan het werk gezet. Anderzijds is dit een super ondersteunende oefening voor bijvoorbeeld je squat. Er zitten in deze video ruim 15 variaties op de dead bug. Ik durf met 99,9% zekerheid te zeggen dat zelfs de meest ervaren fitnessers en trainers ze nog niet allemaal kennen. Ga er daarom even lekker 8 minuten goed voor zitten. Als je nog niet bent begonnen met de core serie, even een korte herhaling. In de eerste aflevering zie je hoe jouw buikspieren werken. De tweede aflevering gaat over een ‘juiste’ plank. En in de derde aflevering maken we van de plank als kracht oefening een stabiliteit oefening. De vorige en vierde aflevering gaat over core oefeningen op de swiss ball.

Dead bug – techniek en veel variaties

Als je al lid bent van geensterkeverhalen.nl, kun je verder scrollen naar de volledige video met uitleg. Ben je nog geen lid? Bekijk dan de trailer over deze super core oefening van wat je allemaal te zien krijgt. Let op, de video gaat razendsnel.

Word lid om de hele video te zien

Alle techniek versterkende video’s en webinars zijn onderdeel van ons lidmaatschap. Vanaf slechts €7,99 per maand kun je alle video’s, zoals de volledige dead bug video zien. Daarnaast krijg je toegang tot honderden trainingsschema’s, instructievideo’s, voedingsschema’s en recepten. Probeer 7 dagen gratis en haal hiermee zelfstandig het sterkste uit jezelf. Altijd maandelijks opzegbaar, ook in de proefperiode.

Onderwerpen van aflevering 5: dead bug, dead bug en nog meer dead bug

De dead bug is eerder een basis houding dan een oefening. In deze video leggen we je natuurlijk deze houding uit en van daaruit bouwen we de oefening op naar extreem uitdagende bewegingen. Eerst verminderen we het aantal contact punten, daarna voegen we instabiele attributen toe en uiteindelijk ben jij degene die in een dead bug houding moet gaan bewegen. Je core spieren gaan je hier hard voor belonen. Ongetwijfeld zie je de progressie bij deze oefening terug in andere oefeningen. Core stabiliteit is de basis voor bijvoorbeeld een goede squat, clean, staande press, deadlift, snatch en noem maar op.

buikspieroefeningen

Volgende afleveringen van de core serie

Iedere week verschijnt er een nieuwe aflevering over de buikspieren. Het volledige ‘seizoen’ bestaat uit:

  1. buikspieren trainen – leg raise
  2. alles over de plank
  3. plank van kracht naar stabiliteit
  4. sterke core oefeningen op de swiss bal
  5. deadbug van A t/m Z, inclusief heel veel variaties (deze video)
  6. hoe doe je de abdominal roll out ‘juist’
  7. de belangrijkste aanpassing om een hanging leg raise goed te doen

Bekijk hier alvast mijn 8 favoriete buikspieroefeningen, inclusief video’s (ook gratis voor niet-leden).