De derde aflevering van de 7-delige core serie gaat over de plank. In aflevering 2 hebben we het gehad over de basishouding en techniek van de plank. In deze video gaan we een stap verder. De plank van kracht naar stabiliteit. We laten je veel variaties zien die je kunt toepassen om van de plank een echte stabiliteit oefening te maken. In mijn ogen is dit de slimste manier van het trainen van jouw buikspieren. Leer je core van stabiele naar instabiele houdingen te gaan, door een nieuw aansturingspatroon te genereren. Bekijk voordat je aan de slag wilt gaan met deze oefeningen eerst de basistechniek van een sterke plank, want dan haal je meer uit deze video.

Maak je plank effectiever door er een stabiliteit oefening van te maken

Als je al lid bent van geensterkeverhalen.nl, kun je verder scrollen naar de volledige video met uitleg. Ben je nog geen lid? Bekijk dan de trailer en lees daaronder verder.

Word lid om de hele video te zien

Alle techniek versterkende video’s en webinars zijn onderdeel van ons lidmaatschap. Vanaf slechts €7,99 per maand kun je alle video’s, zoals de volledige plank van kracht naar stabiliteit video zien. Daarnaast krijg je toegang tot honderden trainingsschema’s, instructievideo’s, voedingsschema’s en recepten. Probeer 7 dagen gratis en haal hiermee zelfstandig het sterkste uit jezelf. Altijd maandelijks opzegbaar, ook in de proefperiode.

Onderwerpen van aflevering 3: de plank

In deze video ga je proberen om je lichaam in een neutrale positie te houden, terwijl je de plank ‘instabieler’ maakt. Van 4 contactpunten naar 3 of 2. Een plank vanuit een quadruped position. Het gebruik van tennisballen of foam rollers als feedback mechanisme. En een hele gave box plank en row oefening. Kortom, heel veel variaties om meer uit je plank oefening te halen. Eigenlijk begint je core training nu pas echt.

buikspieroefeningen

Volgende afleveringen van de core serie

Iedere week verschijnt er een nieuwe aflevering over de buikspieren. Het volledige ‘seizoen’ bestaat uit:

  1. buikspieren trainen – leg raise
  2. alles over de plank
  3. plank van kracht naar stabiliteit (deze video)
  4. sterke core oefeningen op de swiss bal
  5. deadbug van A t/m Z, inclusief heel veel variaties
  6. hoe doe je de abdominal roll out ‘juist’
  7. de belangrijkste aanpassing om een hanging leg raise goed te doen

Bekijk hier alvast mijn 8 favoriete buikspieroefeningen, inclusief video’s (ook gratis voor niet-leden).