Door de bekende reden zijn blokken 4 tot en met 6 in het water gevallen. Althans, de programma’s voor in de gym. Hopelijk heb je thuis de conditie en kracht op pijl gehouden. In dit blok knallen we er namelijk direct weer stevig in. Allround trainen met serieus extra aandacht voor kracht-conditie (ook wel werkcapaciteit genoemd). Ieder trainingsschema begint met 4 tot 6 oefeningen voor spiermassa en kracht. Gevolgd door uitdagende challenges. Probeer iedere week je tijd/prestatie te verbeteren. Blok 7 van het fitste baas jaarporgramma, here we go!

Uitleg blok 7 van het fitste baas jaarprogramma

Zoals je gewend bent, vind je bij ieder trainingsschema een duidelijke uitleg. Ik weet zeker dat je daar uit komt. Onder de volgende afbeelding vind je de drie schema’s van dit blok. Verder op deze pagina lees je de belangrijkste veranderingen in het schema en wat dit inhoudt. Vanaf nu herhaal ik niet meer de belangrijkste informatieblokken. Aangezien je deze bij de eerdere blokken al uitgebreid hebt kunnen lezen (zie bijvoorbeeld blok 1).

blok 2 van het fitste baas kracht 3.1 trainingsschema

Trainingsschema’s blok 7 van het fitste baas en bazinnen jaarprogramma

De trainingsschema’s van blok 7 van het fitste baas en bazinnen jaarprogramma zijn:

Probeer wekelijks je eigen records te verbreken en wordt fitter dan fit!

Jaarprogramma’s zitten gratis bij het lidmaatschap

Als abonnee van het sterkste abonnement heb je toegang tot alles, dus ook tot alle schema’s en video’s die bij het jaarprogramma horen. Nog geen lid? Met 1 druk op de knop haal je het sterkste uit jezelf.

Uitleg trainingsschema’s blok 7 van het fitste baas en bazinnen programma

De volledige uitleg van de trainingsschema’s vind je bij de trainingsschema’s zelf. Daar lees je hoeveel herhalingen je in reserve moet houden per week, hoe je dit toepast, wat het rustinterval is en op welke dagen je het slimste kunt trainen. Daar kom je wel uit. De meeste vragen die er overblijven vind je beantwoord op de bouwstenen pagina (zie button hieronder).

Als laatste nog een aantal extra tips om het sterkste uit jezelf te halen:

1. Voedingstips

Je voeding bepaalt het resultaat van je trainingsschema. Als je doel spiermassa én spierconditie opbouwen is, kies dan voor een voedingsschema gericht op spiergroei (meer energie consumeren dan verbranden). Als body recomposition (afvallen en zoveel mogelijk spiermassa behouden) het doel is, kies je het beste voor een voedingsschema voor afvallen. Hoe langzamer je afvalt, des te meer spiermassa je in de regel behoudt. Begin dus op 250-500 kcal per dag in de min en val geleidelijk af. In de voedingshandleidingen lees je precies wat je moet doen, welke schema’s je kunt kiezen en wat je moet doen als het niet gaat volgens jouw plan.

2. Moet ik met blok 1 of blok 2 beginnen?

Stel dat je het sterkste platform nu pas hebt ontdekt en graag met het jaarprogramma mee wilt doen. Kun je nu instappen of moet je bij blok 1 of blok 2 beginnen? Je kunt letterlijk instappen waar je wilt. Jouw niveau (gewichten die je aan de stang hangt) maakt het schema persoonlijk. In het jaarprogramma werken we met blokken met verschillende doelstellingen (spiermassa, kracht, droog trainen, conditie, fitness, et cetera). Het is maar net waar je de nadruk op wilt leggen. Wil je liever eerst nog wat meer nadruk leggen op het opbouwen van spiermassa? Dan zou ik bij blok 1 beginnen. Anders kun je ook in dit blok instromen.

allround capacity trainingsschema

3. Extra cardio

In de andere blokken las je dat je extra cardio kunt toevoegen om meer aan je conditie te werken. In dit blok adviseer ik dit alleen voor degenen die het 2-daagse programma doen. Een extra dagje cardio als je het 3-daagse programma doet, zou ook nog kunnen. Maar degenen die kiezen voor het 4-daagse programma zou ik dat afraden. Geef je lichaam de tijd om te herstellen voor het beste resultaat. Lees daarnaast ook het artikel hardlopen of wandelen – wat is beter en word je ouder door hardlopen?

4. overzicht jaarprogramma

Ieder nieuw trainingsblok verschijnt op de hoofdpagina van de 3 jaarprogramma’s. Aan het einde van de periode voeg ik het volgende blok ook toe aan deze pagina.

massa en conditie training

5. Extra lees en kijktips tijdens blok 7 van het fitste baas en bazinnen programma

Op geensterkeverhalen.nl staan heel veel artikelen. Per blok geef ik je een aantal lees- en/of kijktips om slimmer te worden. Zo kun je in de toekomst alles zelf.

Leestips:

Geen sterke verhalen over spiergroei boek

Lees het boek Geen Sterk Verhaal Over Spiergroei

Niets maakt resultaat boeken zo makkelijk als weten wat je doet, in combinatie met een vleugje inspiratie. Als je precies wilt weten hoe je spieren groeien, welke trainingsschema’s het sterkste zijn en hoe belangrijk ‘jij’ bent om resultaat te boeken… lees dan het boek Geen Sterk Verhaal Over Spiergroei. 435 onderzoeken in één boek! Dan ben je direct up to date.

Begin nu met blok 7 van het fitste baas jaarprogramma!