Team droog trainen

Droog trainen is geen sterk verhaal. Wie succes wilt boeken moet slim zijn. Dat is de essentie van online groep coaching bij geensterkeverhalen. Ik, Sander Kers, ga je helpen om slimmer te worden en serieus droog te trainen. Ik vertel je niet alleen welke schema’s je moet doen om resultaat te halen, want dan heb je me voor altijd nodig. Ik leg je ook uit hoe droog trainen werkt. Hoe val je af, met zoveel mogelijk behoud van spiermassa? Waarom val je soms niet af en soms heel veel? Wat moet je doen op een plateau? Voeg je wel of geen extra cardio toe om je plan te halen? En ga zo maar door. Jouw streven moet zijn om me na 6 maanden niet meer nodig te hebben. Kortom, we gaan de zin van de onzin scheiden en ervoor zorgen dat je precies begrijpt waar je mee bezig bent. Als je slimmer bent, is succes enkel een kwestie van discipline! Én dat voor slechts €29 per maand!

Als je jezelf hebt ingeschreven, check je spambox!

Om te voorkomen dat je het vergeet, staat deze alinea 2 keer in deze introductie. Als je jezelf hebt ingeschreven ontvang je binnen 48 uur een mail met daarin een korte vragenlijst. Vanwege de bijlage kan deze vragenlijst in je spambox belanden. Het is belangrijk dat je deze korte vragenlijst terugstuurt naar hallo@geensterkeverhalen.nl. De ingevulde vragenlijst is enerzijds een bevestiging van je commitment en anderzijds leer ik je al een beetje kennen. Daarna voeg ik je toe aan het team en gaan we van start.

spiermassa verliezen tijdens droog trainen

Hoe gaan we te werk en wat mag je van mij verwachten?

Als je jezelf hebt ingeschreven, ontvang je via e-mail een korte vragenlijst. De uitgebreide uitleg over team coaching krijg je tijdens de eerste meeting. In het kort werkt team coaching als volgt:

  • We trappen iedere maand af met een online meeting via Google-meets. Dit zal in de regel zijn op maandagavond 19.45u. Tijdens deze bijeenkomsten bespreken we drie onderwerpen. Iedere meeting trap ik af met een korte presentatie om droog trainen beter te begrijpen. Daarna kijken we naar de trainingsschema’s en voedingsschema’s en hoe je aanpassingen doorvoert. En als laatste een vragenronde, waarin we van elkaar leren.
  • We zitten samen in een privechat omgeving (via Basecamp). Hier kun je vragen stellen en opmerkingen plaatsen waar je tegenaan loopt. Je kunt hier op elkaar reageren. Doe dit vooral, om jezelf uit te dagen (“wat zou ik doen in deze situatie”). Ik monitor jullie vragen en antwoorden en 2 keer per maand geef ik uitgebreid antwoord. De belangrijkste vragen nemen we ook door tijdens de online meeting van de daaropvolgende maand. Ook is er ruimte om lolletjes naar elkaar te sturen, want samen werken moet leuk zijn.
  • Ik deel in de teamchat interessante artikelen, lees- en kijktips zodat je iedere maand studiestof hebt om slimmer te worden. De inhoud laat ik zoveel mogelijk aansluiten bij de vragen natuurlijk.
  • Gebruik de chat ook om je eigen prestaties, valkuilen, problemen en oplossingen op problemen te delen. Motiveer elkaar, help elkaar en heb onderling plezier.

Ik zet me volledig in om jou slimmer te maken, te laten trainen met de sterkste schema’s en ben er voor jouw vragen. We gebruiken de sterke trainingsschema’s en voedingsschema’s van het platform. Dit bespaart een hoop tijd en daarom hebben we meer tijd om slimmer te worden en te werken aan je doelstelling. Ik monitor de vragen, geef daarop 2 keer per maand antwoord en we hebben maandelijks een sterke online meeting. Verwacht van mij daarom geen antwoord binnen 24 uur en je kunt me ook niet persoonlijk appen voor privékwesties. Ik moedig je juist aan om eerst zelf te antwoorden op vragen van teamgenoten, want hiervan leer je een hoop. Als het antwoord alles behalve wetenschappelijk onderbouwd is, grijp ik eerder in. No worries!

trainingsschema voor afvallen

Het eerste team is gestart op 6 juni. Geen zorgen, je kunt nog steeds instromen.

Het eerste team is gestart op 6 juni. Ben niet bang dat je de boot gemist hebt, want tot 4 juli kun je jezelf nog voor deze groep inschrijven. Je ontvangt van mij een intake formulier en nadat je deze ingevuld hebt teruggestuurd, stuur ik je de video van de eerste e-meeting toe, inclusief de schema’s waarmee je kunt beginnen. Natuurlijk voeg ik je ook direct aan onze teamomgeving toe. Er zijn nog slechts 3 plekken beschikbaar voor team 1. Een tweede team formeren we weer in september.

Vol = vol (max 15 personen)

Om efficiënt te kunnen werken, bestaat het team uit maximaal 15 leden. Er zijn nog maar enkele plekken beschikbaar. Het team is natuurlijk gemixt, want de droog-train-principes zijn voor mannen en vrouwen nauwelijks verschillend. Ja, er zijn kleine verschillen en daar leren we allemaal van.

Waarom groep coaching

“Iedereen is uniek en heeft een specifiek plan nodig”, dat is de eerste onzin waar we de ‘on’ uit halen. De principes achter afvallen zijn voor ieder lichaam nagenoeg hetzelfde. Natuurlijk, er zijn personen met bijvoorbeeld het syndroom van Cushing of personen waarvan receptoren minder gevoelig zijn voor leptine. Echter, voor 95% van de mensen werkt vet verliezen hetzelfde. Het enige wat anders zal zijn, zijn de trainings- en voedingsschema’s. Iemand van 70 kilo start met een ander voedingsplan dan iemand van 100 kilo. En iemand die 5 keer per week kan trainen, heeft een ander trainingsschema dan iemand die 3 keer per week sport. Gelukkig zijn de principes en de keuzes achter het kiezen van de schema’s hetzelfde. Een schema vinden is het makkelijkste onderdeel van coaching en ik zorg ervoor dat je na de eerste meeting start met jouw ‘specifieke’ plan, terwijl je evenveel hebt geleerd als alle andere teamgenoten

Na de basiskennis en schema’s begint je avontuur pas echt. Juist dan komt de kracht van de groep naar voren. Jij bent namelijk nooit de enige die tegen een bepaald ‘probleem’ aanloopt. Latente vragen die jij hebt, maar niet stelt, stelt een ander wel. We leren daarom juist sneller in teamverband. Bovendien kun je elkaar motiveren en inspireren. Samen werken aan een doelstelling is leuker en effectiever. Oh ja, ook niet onbelangrijk, het is veel goedkoper.

body recomp hero 1 trainingsschema

Goedkoper voor iedereen in ruil voor méér coaching

“Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, moet je het niet doen”, waarschuwt mijn oma altijd. Er zijn websites waar je 1 op 1 coaching kunt kopen voor 25 euro (o.i.d.) per maand. Hoeveel uur denk je dat zo’n coach per maand aan jou kan/wil spenderen? Vaak krijg je niet meer dan een standaard trainings- en voedingsplan (waar helemaal niets mis mee is, want standaard is voor 95% van de mensen het beste schema) en zo nu en dan een tip of aanmoediging. Als je serieus bent, wil je meer dan dat. Dan wil je leren hoe iets werkt, waarom je lichaam soms tegenstribbelt en wat je moet doen om plateaus te doorbreken. Leren kost tijd en tijd kost geld. Als je dat in een 1 op 1 setting wil doen, zou ik geen coach kiezen die minder dan €150 per maand vraagt. Anders krijg je te weinig aandacht en leer je niets. Ook daarom doen we dit samen. Je geeft mij alle tijd om je kennisrugzak te vullen, voor een betaalbare prijs. Je wordt droger én slimmer in sneltreinvaart. Kortom, de kracht van de groep is essentieel voor jouw succes.

Voor wie (niet)

Je kunt alleen lid worden van team droog trainen als je serieus bent. Als je niet serieus bent en half voor je doelstelling gaat, schrijf je niet in. Ik wil niet vervelend klinken, maar dan wil ik niet met je werken. Bovendien heeft de groep niets aan je. Als je kiest voor serious coaching, wil je serieus slimmer worden, hard werken aan je doelstelling en aan het einde je succes vieren! Zonder commitment valt er niets te vieren. Ben jij serieus, dan ben ik jouw man en formeren we een sterk team!

Als laatste, ik wil écht dat je jouw doel haalt en ben ook eerlijk wanneer je niet voor geensterkeverhalen moet kiezen. Ben je bekend met een metabolische aandoening, waaronder diabetes of een BMI van >30, kies dan voor 1 op 1 begeleiding bij een diëtist. Eventueel aangevuld met een gedragscoach/psycholoog en/of een fysieke trainer. Je moet zuinig zijn op je gezondheid en in dat geval sluit een persoonlijk traject beter aan. Kies ook voor een diëtiste, bijvoorbeeld Tanja, als je meerdere allergieën hebt en je voedingswensen hoog-specifiek zijn. Ik kan je dan nog steeds helpen met veel slimmer worden, maar combineer de groep coaching dan met een voedingsplan van een diëtiste.

Wie is je coach Sander?

Als je al bekend bent met geensterkeverhalen.nl, dan weet ja al een beetje wie ik ben. Ik ben namelijk verantwoordelijk voor 95% van alle trainingsschema’s, video’s en artikelen. Het doel van het platform is om met zijn allen slimmer te worden. Een korte relevante samenvatting: ik heb mijn Masterdiploma in Human Movement Sciences gehaald aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en ben in bezit van onder andere het CSCS- en ACSM’s Exercise Physiologist diploma. Ik doceer de NSCA-CPT cursus, schrijf artikelen voor verschillende websites (waaronder Men’s Health, XXLnutrition, Manify, Diamond Training en Fitsociety), geef ruim 11 jaar training en sta nog steeds bijna dagelijks met plezier onder de stang. Hopelijk leer je me aan de hand van de artikelen en video’s beter kennen, want een diploma zegt lang niet alles. Voel je vrij om van mening te verschillen, want ik hoop dat iedereen grijzer leert denken en elkaar blijft uitdagen om het sterkste uit zichzelf te halen. Oh ja, en natuurlijk heb ik het boek Geen Sterk Verhaal Over Spiergroei geschreven en daar ben ik mega trots op! Ik weet zeker dat we samen jouw doelstelling gaan halen en je heel veel slimmer de team coaching in de toekomst verlaat.

Als je jezelf hebt ingeschreven, check je spambox!

Ter herinnering: als je jezelf hebt ingeschreven ontvang je binnen 48 uur een mail met daarin een korte vragenlijst. Vanwege de bijlage kan deze vragenlijst in je spambox belanden. Het is belangrijk dat je deze korte vragenlijst terugstuurt naar hallo@geensterkeverhalen.nl. De ingevulde vragenlijst is enerzijds een bevestiging van je commitment en anderzijds leer ik je al een beetje kennen. Met jouw antwoorden kan ik mijn huiswerk doen om zo efficiënt mogelijk van start te gaan. Daarna voeg ik je toe aan het team en gaan we beginnen.

Stuur me ook een mail als je geen vragenlijst in je mail hebt ontvangen. Wellicht heb je een typefout in je mailadres gemaakt (ja, dat gebeurt soms).

Veel gestelde vragen

Zit een abonnement op geensterkeverhalen.nl in de prijs?

Jazeker, je krijgt automatisch toegang tot alle content en schema’s van het platform. We zullen de schema’s en content ook intensief gebruiken om zo effectief mogelijk te werken.

Kan ik tussentijds wisselen naar team spiergroei?

Jazeker, je hoeft hiervoor niet te wisselen van abonnement. Je geeft bij mij aan dat je wilt wisselen, mits er plaats is in team spiergroei. Ook hier starten we ieder kwartaal met een extra team.

Kan ik wisselen van het sterk(ste) abonnement naar team coaching en weer terug?

Jazeker, je kunt iedere maand wisselen tussen de verschillende abonnementsvormen. Wisselen tussen team coaching en de individuele abonnementen doe je door jezelf af te melden voor de ene in je eigen account en weer in te schrijven voor de andere. Je kunt jezelf ook helemaal afmelden, je zit nergens aan vast.

Kan ik techniekvideo’s versturen?

Ja, dat kun je doen in de privéchat omgeving waar teamgenoten kunnen helpen met je techniek. Tijdens onze sessies gaan wij hier samen niet op in, omdat ik ervan uitga dat je techniek voor de meeste oefeningen in orde is. Voor de ‘big 3 oefeningen’ (squat, bench, deadlift) staan complete webinar series op het platform, evenals voor je core. Als je deze hebt gezien verwacht ik dat je ook deze oefeningen goed uitvoert.

Wat moet ik doen bij een blessure?

Of ik je nu 1 op 1 zou begeleiden of via team coaching, bij een blessure verwijs ik je altijd naar de fysiotherapeut. Laat hem/haar je helpen bij de aanpassingen in je trainingsschema. Dit is zonder twijfel de snelste route naar herstel. Al is het natuurlijk beter om blessures te voorkomen en de goed gedoseerde schema’s helpen hier enorm bij.

Kan ik ook privé contact opnemen?

Nee, je kunt me niet persoonlijk appen of bellen. Dit kan alleen in een 1 op 1 coachingstraject. We zijn een team en als team leren we het meeste als we alle vragen gezamenlijk bespreken. Dit is tevens ook de enige manier om de prijs zo scherp neer te zetten.