20 minuten workouts met het eigen lichaamsgewicht zijn de perfecte oplossing als je niet veel tijd hebt en toch even het sterkste uit jezelf wilt halen. Of dat nu thuis is of bijvoorbeeld op vakantie, je hebt behalve jezelf en soms een stoel of handdoek helemaal niets nodig om lekker te trainen.

20 minuten workouts overzicht

Op deze pagina vind je het overzicht van alle trainingsschema’s met 20 minuten workouts op geensterkeverhalen.nl. Ze zijn onderdeel van de thuis trainingsschema’s, mocht je zelfstandig zoeken op de trainingsschema’s pagina. Momenteel staan er 4 trainingsschema’s van 2 dagen op, zodat je in totaal 8 verschillende 20 minuten workouts kunt doen.

Doelstelling van een 20 minuten workout

De doelstelling mag duidelijk zijn: in 20 minuten tijd even lekker het sterkste uit jezelf halen. Daarmee geef je jouw spieren en uithoudingsvermogen een seintje dat je ze niet vergeten bent. Als je namelijk niet traint, verlies je al je opgebouwde spiermassa, kracht en conditie (vrij snel). Door slechts een aantal keer per week kort je spieren en conditie te prikkelen, vertraag je dit proces echt enorm! Als je nog nooit hebt gesport, kun je zelfs met deze korte workouts een beetje spiermassa en conditie opbouwen. Maar, ik wil geen sterke verhalen vertellen. Verwacht niet de wereld als je slechts 2 keer per week 20 minuten sport. Bewegen is beter dan niet bewegen. Voor onderhoud prima om te doen. Voor significante vooruitgang op het gebied van spiermassa, kracht en conditie moet je natuurlijk serieuzer aan de slag. Gelukkig hebben we daar ook honderden trainingsschema’s voor…

20 minuten thuis trainingsschema's

Benodigdheden, video’s en uitleg

Onder de volgende ‘titel’ vind je alle trainingsschema’s met 20 minuten workouts. Bij ieder trainingsschema zie je precies wat je moet doen. Daarin staat duidelijk uitgelegd hoe je workout is opgebouwd en wat je moet ‘instellen’ op je timer. Iedere oefening is voorzien van een instructievideo en eventueel extra uitleg. Zo kun je zonder twijfel het sterkste uit jezelf halen. Naast je eigen lichaam heb je bijna niets nodig. Soms staat er bij een trainingsdag dat je een stoel/bank/traptrede nodig hebt (voor bijvoorbeeld dips of een Bulgarian split squat), een handdoek of een springtouw. Meer heb je niet nodig om in 20 minuten helemaal los te gaan. Denk overigens niet dat het makkelijke schema’s zijn. Je doet in die 20 minuten echt zoveel mogelijk!

Trainingsschema’s met 20 minuten workouts

Als je op een van de buttons hieronder klikt ga je direct naar de trainingsschema’s met ieder twee 20 minuten workouts voor bijvoorbeeld thuis of op vakantie. Er zit geen verschil in niveau, mocht je twijfelen. Het vierde schema is niet zwaarder dan het eerste schema. Het is gewoon een manier om de verschillende workouts te structureren. Zo, nu heb je echt geen excuses meer om niet het sterkste uit jezelf te halen! Succes! Schrik niet als je op een van de schema’s drukt. Om gebruik te kunnen maken van de schema’s heb je een lidmaatschap nodig. Voor slechts €7,99 of €9,99 (inclusief voedingsschema’s) per maand kun je het platform onbeperkt gebruiken. Probeer natuurlijk eerst even 7 dagen gratis. Altijd maandelijks opzegbaar, ook in de proefperiode.

sterke 20 minuten workouts met uitleg en video's

Op zoek naar ‘langere’ thuis trainingsschema’s?

Wil je thuis langer dan 20 minuten aan de slag en/of heb je een aantal sterke fitness attributen in huis? Klik dan op onderstaande button, want daar vind je tientallen fitness schema’s voor thuis. Liever in de sportschool aan de slag? Dan ben je helemaal op de juiste plek. Want daarvoor hebben we ruim 300 trainingsschema’s, voor iedere doelstelling en ieders niveau!