De sportschool lockdown blijft maar voortduren (helaas, maar ook begrijpelijk). Als je hoopte op het open gaan van de gym op 6 april en daarna op 28 april, heb je misschien nog geen fitness attributen voor thuis aangeschaft. Voor iedereen die nu op zoek ik naar trainingsattributen om je huis in een echte thuis gym om te toveren heb ik een top 7 budgetlijst gemaakt. Sterker nog, veel meer heb je echt niet nodig, zoals je in de complete thuis train blauwdruk kunt lezen. Natuurlijk ben ik heel jaloers op degenen met een thuis gym met squatrek en cable crossover, maar die luxe hebben de meesten (en ik) niet. Vandaar de top 7 attributen voor jouw thuis gym voor weinig geld. Vergelijk wel even goed de prijzen, want de fitness attributen verkopers weten natuurlijk ook in welke positie ze zitten.

De top 7 fitness attributen voor thuis zijn…

thuis trainingsschema's met fitness attributen resistance bands

1. Resistance bands (koning onder de fitness attributen voor thuis)

Ik had dit artikel ook de top 1 fitness attributen voor thuis kunnen noemen. In mijn ogen is dit de enige echte super must have. Want met resistance bands kun je tientallen sterke oefeningen doen voor alle spiergroepen. Ze wegen niets en je kunt ze daardoor ook makkelijk meenemen op vakantie. Verreweg de beste prijs-mogelijkheid ratio. Je zou kunnen denken dat ik dit zeg omdat ik ze zelf verkoop. Dat is niet waar. Ik vind dit echt bij uitstek de beste investering die je kunt doen. Nogmaals, vergelijk wel even goed de prijs en bel eventueel ook voor de levertijd bij verschillende verkopers. Voor de elastieken die we zelf verkopen steek ik mijn handen in ieder geval in het vuur!

2. Matje

Het klinkt misschien als een open deur, maar een matje is gewoon heel fijn om te hebben. Mits deze een beetje dik is natuurlijk. Op een harde vloer liggen is geen pretje. Je vergroot je trainingsarsenaal enorm met een fijne (en goedkope) fitness mat. Eerlijk gezegd heb ik zelf alleen een matje en een set resistance bands. Daarnaast ga ik 1 keer per week naar een speeltuin voor 4 sets chin ups, want ik vertrouw zo’n stang tussen de deurpost niet (teveel bloopervideo’s hiervan gezien).

thuis trainen met dumbbells fitness attributen vrouwen focus

3. Dumbbells (en bankje)

Heb je iets meer budget voor fitness attributen dan raad ik verstelbare dumbbells en een bankje bij uitstek aan. Zelfs eerder dan de set resistance bands. Mits de verstelbare dumbbells zwaar genoeg zijn natuurlijk (dit is voor iedereen anders), kun je hier oneindig veel oefeningen mee doen. Je kunt eigenlijk de meeste trainingen in de sportschool nu thuis doen. Samen met een set resistance bands zou je budget gym in mijn ogen compleet zijn.

4. TRX

Iets minder praktisch dan de top 3, want het aantal oefeningen dat je met een TRX kunt doen is een stuk minder. Maar toch is een TRX een sterke aanvulling op een van bovenstaande fitness attributen. Zelf zou ik altijd een TRX ‘huismerk’ kopen. Dit scheelt al snel 50% op de prijs van de originele TRX. Sorry TRX, ik vind jullie gewoon duur en die schaffen de gyms maar voor ons aan.

trainingsschema met kettlebells

5. Kettlebells

Een setje kettlebells, zeker als je tot 24 kilo gaat wordt vanwege het totaal gewicht al snel iets duurder. Echter, net als met dumbbells kun je hier enorm veel meedoen. Zelf zou ik eerder voor dumbbells kiezen, maar met kettlebells kun je ook hele leuke schema’s maken. Zie bijvoorbeeld (voor leden):

6. Nieuwe hardloopschoenen

Ik ben zelf absoluut geen hardloper, maar je raadt vast waar ik nu weer mee begonnen ben. Inderdaad: hardlopen. Volgens mij is de hardlooppopulatie de afgelopen maand vertienvoudigd. Vergeet niet dat oude schoenen de grootste oorzaak zijn voor potentiële blessures. Investeer voordat je gaat lopen allereerst in nieuwe hardloopschoenen. Ik heb snel even gekeken, volgens mij zijn ze overal in de uitverkoop. De schoenen blijven praktisch hetzelfde, alleen de (mode-)kleuren zijn ieder jaar anders. Als je nog nooit gelopen hebt en niet weet welke schoenen het beste bij je passen, kun je jezelf het beste bij een speciaalzaak laten helpen.

7. Sterk trainingsschema

Eerlijk is eerlijk, je kunt alle fitness attributen ter wereld in huis hebben, maar je moet wel weten wat je ermee kunt doen. Voor iedere doelstelling bestaan namelijk specifieke trainingsschema’s. Zomaar wat oefeningen doen is eigenlijk zonde van je investering. Hetzelfde geldt voor je lidmaatschap bij een sportschool als je zomaar wat doet. Natuurlijk, bewegen is (vaak) beter dan niet bewegen. Maar als je dan toch de keuze hebt gemaakt, doe het dan goed. Je haalt sneller en meer resultaat. Dit zorgt op zijn beurt voor meer motivatie en hierdoor blijf je lekker sporten. Zorg er dus voor dat je met een sterk schema aan je doelstelling begint. En dat is de reden waarom ik deze website ben begonnen, want ik wil dat iedereen de mogelijkheid heeft om het sterkste uit zichzelf te halen, ook als je maar een klein budget hebt.

Word lid en krijg onbeperkt toegang tot het hele platform!