Alweer aflevering 4 in onze blessure- en letselserie. Vandaag het eerste deel van de hernia blessure. Wat is een hernia en hoe herstel je hiervan? Wist jij bijvoorbeeld dat 70% van iedereen tussen de 35 en 55 een hernia heeft? In het tweede deel, die eind van deze week verschijnt, krijg je een hele batterij aan oefeningen die je kunt doen in de verschillende herstelfases. Natuurlijk inclusief een compleet oefeningenoverzicht en 2 extra trainingsschema’s.

Aflevering 4 – alles over de hernia

Deze aflevering gaat dus over de hernia blessure. Een type blessure waar bijna iedereen in zijn of haar leven wel eens mee te maken krijgt. Echter, niet iedereen merkt hier iets van. In deze aflevering legt fysiotherapeut Wouter precies uit wat een hernia is en hoe je deze herkend.

In de vorige twee afleveringen staat het schoudergewricht centraal. Inclusief schema’s om je herstel te bespoedigen. Mocht je deze interessant vinden, bekijk ze hier:

Trainingsschema’s om te herstellen van een hernia

Niet iedere hernia is hetzelfde. Sterker nog, een onderrug blessure is vaak geen hernia, maar dat zie je in het derde deel uit de onderrug reeks. Hier vind je alvast verschillende trainingsschema’s en oefeningen om te herstellen van een onderrugblessure. Let op, speel niet zelf voor dokter en gok vooral niet welke blessure je mogelijk hebt. Deze schema’s zijn ter ondersteuning van je herstelproces. Ga altijd eerst naar een goede fysiotherapeut voor een spoedig herstel. Hij of zij zal bijvoorbeeld oefeningen aan kunnen wijzen die je zelfstandig kunt doen.

Trailer voor niet-abonnees

Je kunt al onze webinars bekijken als je lid bent van het platform. Je krijgt daarbij ook direct toegang tot alle honderden trainings- en voedingsschema’s, ruim 500 instructievideo’s, sterke recepten en premium artikelen. Dit alles voor slechts €7,99 of €9,99 per maand. Probeer 7 dagen gratis en natuurlijk altijd opzegbaar, ook in de proefperiode. Haal het sterkste uit jezelf met een klein beetje sterke hulp!

Complete webinar – Hernia blessure deel 1

Onderwerpen per minuut

0.37 – Wat is een hernia

1.59 – ongeveer 70% van de mensen tussen de 35 en 55 hebben een hernia

3.15 – hernia kun je hebben op verschillende niveau’s

3.31 – wat zijn de kenmerken?

3.50 – verschil tussen hernia en dwarslaesie

4.42 – hoe herken je er een?

6.02 – hoe kun je erop testen?

7.52 – beveiligingsreactie van het lichaam

9.24 – wat kun je zelf doen?

11.18 – wanneer moet je naar het ziekenhuis?

11.50 – op naar het tweede deel waarin we naar oefeningen gaan kijken

Stay tuned voor aflevering 5 – oefeningen in de verschillende herstelfases

Bekijk aflevering 5. Daarin kom je heel veel verschillende oefeningen tegen die jezelf kunt doen om je herstel te bespoedigen. Natuurlijk moet je rekening houden met de verschillende ‘herstelfases’.