Alweer aflevering 5 in onze blessure- en letselserie. Vandaag het tweede deel van de hernia blessure. Hierin gaan we kijken naar oefeningen bij een hernia blessure. Oftewel, welke oefeningen kun je al vrij snel doen bij de meeste hernia klachten. Bekijk eerst deel 1 van de hernia blessure, want dan weet je precies wat dit is en hoe je herstelplan eruit ziet.

Aflevering 5 – oefeningen bij een hernia blessure

Deze aflevering gaat over het herstel van een hernia blessure. Oefeningen die je kunt doen en ‘fases’ in het herstelproces. Bijna iedereen krijgt wel eens te maken met een hernia blessure, maar niet iedereen merkt dit. Sterker nog, veel onderrug blessures zijn geen herniaklacht, maar dat zie je in de volgende webinar. In deze aflevering kijk ik samen met fysiotherapeut Wouter naar een aantal van zijn favoriete oefeningen om te doen. Ik ben het lijdend voorwerp, dus je ziet mijn ook struggelen met sommige oefeningen. Terwijl ik helemaal geen hernia heb, denk ik.

Trainingsschema’s en oefeningen bij een hernia blessure

Wouter en ik hebben een overzichtspagina gemaakt van de meest voorkomende oefeningen bij een herstelplan voor onderrug blessures, waaronder een hernia. Oefeningen bij een hernia blessure zijn namelijk vaak ook oefeningen bij een andere (onderrug) blessure. En zelfs onderdeel van een ‘normaal’ trainingsschema. Ook hebben we twee voorbeeld trainingsschema’s geschreven om gewoon te blijven fitnessen of te trainen voor spiergroei als je last hebt van pijn in je onderrug. Je kunt namelijk veel meer wel dan niet doen. Klik op onderstaande button om naar oefeningen en trainingsschema pagina te gaan. Daar lees je ook hoe belangrijk een goede fysiotherapeut is bij je herstel. Ga niet zomaar zelf ‘pielen’.

Trailer voor niet-abonnees

Video’s maken kost, naast veel tijd, een hoop geld. Deze video’s kan ik net zoals Netflix schieten door het vertrouwen en steun van de abonnees! Hopelijk begrijp je dat deze content daarom alleen door hen te zien is. Wil jij ook bij het sterkste platform voor krachtsporters horen en heel de videoserie zien? Druk op onderstaande button en je bent binnen 20 seconden lid. Je krijgt bovendien toegang tot 200+ trainingsschema’s, 500+ instructievideo’s, tientallen webinars en Q&A’s, en alle premium artikelen. Je betaalt slechts €7,99 per maand en je kunt de eerste 7 dagen voor 1 cent proberen. Geen kleine lettertjes bij ons: het abonnement is altijd maandelijks opzegbaar en ook in de proefperiode natuurlijk. Dit doe je eenvoudig met een klik op de knop in jouw eigen account.

Complete webinar – Oefeningen bij een hernia blessure (en andere onderrug klachten)

Onderwerpen per minuut

0.10 – wat moet je niet doen bij een hernia?

1.15 – kun je de hernia verergeren met naar voren buigen?

1.38 – voorbeeld oefeningen bij een hernia blessure die je meteen kunt doen

5.41 – squat ‘zonder regels’

9.12 – tips bij core oefeningen voor herstel

10.05 – Wouter’s top 3 core oefeningen fase 1

12.35 – Wouter’s top core oefeningen fase 2

14.45 – opbouwende plank varianten

17.23 – kracht opbouwen als je stabiel bent

18.24 – samenvatting oefeningen bij een hernia

Stay tuned voor aflevering 6 – nog meer onderrug blessures

Een onderrug is veel vaker geen hernia dan wel. Hierover hebben we natuurlijk ook een aflevering gemaakt. Kortom, de meest voorkomende onderrug klachten moeten nog komen. Stay tuned!