Geen sterke verhalen is nu nóg meer het Netflix voor krachtsporters. Naast complete jaarprogramma’s hebben we nu ook onze eerste ‘tv-serie’: Geen sterke verhalen over blessures en letsel. Dit is een 11-delige serie over de meest voorkomende blessures en letsel. De tweede aflevering gaat over schouder blessures. Zoals je aan de titel kunt zien, bestaan schouder blessures uit meerdere delen, omdat we niet langer dan 20 minuten van je aandacht willen vragen. Sterke video’s duren niet te lang.

Wat zie je in schouder blessures deel 1?

In deze webinar kijken Wouter en ik naar verschillende veel voorkomende schouder blessures. Onder andere de stekende pijn in de schouder tijdens bijvoorbeeld (schuin) bankdrukken. Of de heb-ik-een-slijmbeurs-klacht blessure en ook waarom je een arm niet helemaal recht boven je hoofd kunt strekken tijdens bijvoorbeeld een overhead press. Daarnaast kijken we waar instabiliteit vandaan komt, wat rotator cuff spieren zijn en kom je erachter dat een schouder blessure niet altijd in de schouder hoeft te ontstaan. Natuurlijk laten we ook een aantal sterke oefeningen zien die je zelf kunt doen om de klacht te voorkomen of te herstellen. Als laatste vertellen we je ook wat een fysiotherapeut voor je kan doen en wanneer het verstandig is om deze in de arm te nemen.

Trainingsschema’s voor schouderklachten

Op de onderstaande drie buttons vind je drie verschillende trainingsschema’s om te trainen met schouder blessures. Let op, iedere schouder blessure is anders. Ga voor het snelste herstel altijd eerst op bezoek bij een goede fysiotherapeut. Het eerste schema staat vol met oefeningen die je kunt doen voor meer stabiliteit van de schouder en het beter bewegen van je schouderblad. Dit schema wordt maandelijks aangevuld met nieuwe oefeningen. Ook als je nog geen schouder blessures hebt, is het verstandig om hier een aantal oefeningen van in je schema te integreren.

De andere twee trainingsschema’s, zijn ‘echte’ trainingsschema’s. Daarmee bedoel ik dat we in die schema’s rekening houden met de meest voorkomende schouderklachten. Er zijn namelijk nog vele oefeningen die je gewoon kunt doen. Natuurlijk vind je in die schema’s een aantal van mijn favoriete schouder(blad) stabiliserende oefeningen terug.

Trailer voor niet-abonnees

Hopelijk begrijp je dat video’s maken, naast veel tijd, een hoop geld kost. Deze video’s kan ik net zoals Netflix schieten door het vertrouwen en steun van de abonnees! Hopelijk begrijp je dat deze content daarom alleen door hen te zien is. Wil jij ook bij het sterkste platform voor krachtsporters horen en heel de videoserie zien? Druk op onderstaande button en je bent binnen 20 seconden lid. Je krijgt bovendien toegang tot 200+ trainingsschema’s, 500+ instructievideo’s, tientallen webinars en Q&A’s, en alle premium artikelen. Je betaalt slechts €7,99 per maand en je kunt de eerste 7 dagen voor 1 cent proberen. Geen kleine lettertjes bij ons: het abonnement is altijd maandelijks opzegbaar en ook in de proefperiode natuurlijk. Dit doe je eenvoudig met een klik op de knop in jouw eigen account.

Complete webinar – schouder blessures deel 1

Onderwerpen per minuut

0.30 – De stekende pijnklacht tijdens bijvoorbeeld schuin bankdrukken

2.14 – Wat zijn rotator cuff spieren?

5.00 – Hoe ontstaat instabiliteit?

6.00 – Wat kun je zelf doen om de pijn te verminderen?

7.40 – Sterke oefeningen om zelf te doen

11.40 – Bekijk een van bovenstaande schema’s voor meer oefeningen

12.20 – De heb ik last van een slijmbeurs klacht?

13.50 – Schouderblad draait niet helemaal lekker

15.30 – Ga naar een fysiotherapeut voor sneller herstel

16.15 – Schouder blessures komen niet altijd uit de schouder

18.50 – Blessures en herstel verschillen per individu

19.30 – Geen no pain, no gain mentaliteit a.u.b.

20.00 – Stel je vragen via hallo@geensterkeverhalen.nl

Stay tuned voor aflevering 3 – schouder blessures deel 2

Zie hier het tweede deel over schouder blessures: pees- en bandletsel. Alle video’s vind je natuurlijk terug in onze webinar database.