De zesendertigste vraag uit de meest gestelde fitness vragen serie luidt: 1 keer in de week sporten heeft geen zin, of toch?

1 keer in de week sporten heeft geen zin… smoesje

Natuurlijk heeft 1 keer in de week sporten zin. Het is veel beter voor je lichaam om 1 keer in de week te sporten dan niet. De reden dat deze vraag onderdeel is van deze serie is omdat we deze opmerking vaak als smoes horen. “Ja, vorige week kon ik maar 1 keer sporten. Dus ja, ik kon net zo goed niet gaan.” Misschien wel de raarste opmerking ooit. Met 1 keer in de week sporten kun je behoorlijk wat onderhoud aan je lijf plegen. Kortom wees niet lui en kom naar de gym!

Is vaker dan 1 keer sporten effectiever?

Ja, voor iedere doelstelling is 2 of 3 keer in de week sporten effectiever dan 1 keer. Je kunt je lichaam namelijk meerdere keren per week prikkelen om ergens beter in te worden. Of je nog vaker dan 3 keer per week moet sporten ligt helemaal aan je doelstelling, je huidige niveau en natuurlijk agenda. Stil zitten is in ieder geval geen verstandige optie.

Geen sterke verhalen over spiergroei boek

Overzicht van de meest gestelde fitness vragen

Iedere week beantwoorden Koen en ik meerdere veel gestelde fitness vragen. Klik op de button hieronder voor een overzicht van alle vragen tot nu toe. Je kunt ons ook altijd mailen met een sterke vraag.