In tijden van crisis kun je bij de pakken neer gaan zitten, maar je kunt ook denken in oplossingen. Naast de maatschappelijke, sociale en economische crisis, heb je (voor je gevoel) ook te maken met een zogenaamde fysieke crisis. De sportscholen zijn dicht, in ieder geval tot 6 april. Echter, dit is helemaal geen reden om te denken dat je zomer shape eraan gaat. Sterker nog, misschien biedt deze periode juist de mogelijkheid om strakker over het strand te paraderen dan ooit. Dit is geen commerciële flauwekul zin, ik denk dat als je het goed aanpakt, je veel kan leren van droog trainen. En uiteindelijk gespierder en droger in de zomer kunt staan dan alle jaren hiervoor (100%). In deze complete blauwdruk voor een strak en gespierd lichaam leg ik van A t/m Z uit hoe ik dit zou aanpakken, juist nu de sportscholen gesloten zijn. Er zijn altijd andere methoden en je mag er anders over denken. Je leest in ieder geval hoe ik denk hoe je het beste van deze situatie kunt maken en helemaal in top shape komt voor de zomer!

Complete blauwdruk naar een sterke zomerbody in vogelvlucht

Dit artikel heeft me ruim 15 uur aan onderzoek en typewerk gekost en er zitten verschillende pagina’s uit mijn boek Geen Sterk Verhaal Over Spiergroei in verwerkt. Vandaar dat als je niet ingelogd bent je niet het hele artikel hieronder ziet (log even in). Met andere woorden, dit is een premium artikel en als je nog geen lid bent, krijg je binnen een minuut toegang als je jezelf inschrijft (zie geel/oranje button iets verderop).

blauwdruk voor een sterke zomer shape ondanks gesloten gym

Wat krijg je in deze blauwdruk te lezen?

Deze blauwdruk bestaat uit ruim 8200 woorden (excuses). Dat komt omdat je hierin van A tot en met Z leest hoe je ondanks de gesloten gym toch je allerscherpste fysiek op het strand kunt realiseren (hopelijk mogen we tegen die tijd weer naar het strand). In grove hoofdlijnen bestaat deze blauwdruk uit:

 • Wat gebeurt er met je lichaam als je stopt met trainen en hoe lang duurt het voor je weer op je ‘oude niveau’ bent.
 • Wat kun je bereiken met thuis trainen en hoe pak je dit aan (intensiteit, oefeningen, schema’s, frequentie, et cetera).
 • Waarom trainen tot spierfalen juist nu wel verstandig is.
 • Wat je precies moet doen om in de zomer in top shape te zijn!
 • De do’s en vooral de don’ts als je gaat droog trainen.
 • Wat doe je met je totale calorie inname en hoeveelheid eiwitten.
 • Hoe houd je tegelijkertijd je immuunsysteem zo sterk mogelijk.
 • Wat doe je als de gym nog langer gesloten blijft.
 • Verschil tussen een beginner en gevorderde sporter.
 • Wat doe je als de gym weer opengaat?
 • Hoeveel dagen kun je het beste trainen, moet je meer doen?
 • Blijft er genoeg tijd over voor de ‘cut’
 • Niet onbelangrijk, als je niet van lezen houdt: een korte puntsgewijze samenvatting.

Dit is maar een greep uit alles wat er in staat. Kortom, het is geen klein artikeltje. Maar het is ook geen kleine crisis. Juist nu in maart, (waarschijnlijk) de piek van je spieropbouwende periode, moet de sportschool dicht. Als je de stappen volgt weet ik zeker dat je helemaal op tijd klaar bent voor de zomer. Jouw fysiek zal scherper zijn dan ooit!

Snel lid worden om verder te lezen

Als je hieronder op de button klikt kun je jezelf inschrijven om lid te worden van het sterkste platform voor krachtsporters. Je krijgt niet alleen toegang tot dit artikel en alle andere premium artikelen. Je krijgt ook toegang tot honderden trainingsschema’s met instructievideo’s, webinars, Q&A’s en binnenkort ook een complete oefeningen database. Bovendien kun je het platform 7 dagen gratis proberen. Schrik niet bij het afrekenen van €0,01. Ons platform werkt namelijk net als storytel bijvoorbeeld. Je betaalt voor de 7 proefdagen €0,01 en als je het leuk vind blijf je daarna automatisch lid. We kunnen dan namelijk iedere maand automatisch €7,99 van je rekening incasseren. Net zolang totdat jij met één druk op de knop aangeeft dat we dit niet meer mogen doen. Je kunt het platform namelijk altijd maandelijks annuleren en dus altijd op de afmeldknop drukken. Geen kleine lettertjes en al helemaal geen sterke verhalen!