Thuis trainen met resistance bands is bijna alsof je de sportschool naar huis haalt. Met 4 elastieken van verschillende weerstanden kun je al snel 50 oefeningen thuis doen. Combineer je dit met oefeningen met jouw eigen lichaamsgewicht dan ga je al snel over de 100 oefeningen heen. Kortom, met een set resistance bands kun je thuis serieus hard trainen. Op deze pagina vind je alle thuis schema’s met resistance bands. Alle trainingsschema’s zijn voorzien van een duidelijke uitleg en real live instructievideo’s van iedere oefening. Bovendien kun je in onze oefeningen database ook los zoeken op bijvoorbeeld bodyweight oefeningen of oefeningen met resistance bands. Zo kun je jouw eigen schema samenstellen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is jezelf inschrijven (iets verder op deze pagina krijg je meer uitleg hierover).

Thuis trainen met resistance bands om je spiermassa en kracht te behouden

Spiermassa en kracht opbouwen is veel moeilijker dan behouden. Spiermassa behoud je namelijk al met 1/3 tot zelfs 1/9 van je normale trainingsvolume. Met normaal bedoel ik het aantal sets je in de sportschool voor een spiergroep doet. Voor de zekerheid kies ik altijd minimaal 1/3 van dat volume. Rekenvoorbeeld: stel je doet in de week 18 sets voor je borst om deze te laten groeien, dan hoef je voor onderhoud ongeveer 6 sets tot (bijna) spierfalen te doen. Lees de complete thuis train blauwdruk om alles over het verschil tussen thuis trainen en in de gym trainen te begrijpen.

thuis trainingsschema voor 2 dagen met resistance bands

7 thuis schema’s met resistance bands

Op de overzichtspagina met alle thuis trainingsschema’s staan nu (19 april 2020) 21 trainingsschema’s. Dit zijn er behoorlijk veel en worden er nog meer. Voor meer structuur schrijf ik nu blogs met thuis schema’s per ‘categorie’. Bijvoorbeeld schema’s met eigen lichaamsgewicht, schema’s met dumbbells, schema’s met kettlebells, TRX, luxe home gym et cetera. En nu als eerste een overzicht van thuis schema’s met resistance bands. Op het moment staan op het platform 7 schema’s om thuis met resistance bands aan de slag te gaan:

  • 2 onderhoudsschema’s voor 3 dagen
  • 3 onderhoudsschema’s voor 2 dagen
  • 1 super sterk en zwaar schema voor mannen
  • 1 super sterk en zwaar schema voor vrouwen (meer benen, billen en buik)

Hieronder vind je alle links naar de schema’s en kun je direct aan de slag.

Schrijf je in als je het sterkste uit jezelf wilt halen

Om dadelijk niet teleurgesteld te zijn als je op één van de buttons naar de thuis trainen met resistance bands trainingsschema’s klikt, schrijf je jezelf eerst even in. Dit duurt nog geen 20 seconden. Voor slechts €7,99 per maand krijg je toegang tot alle 200+ trainingsschema’s, 500+ instructievideo’s, alle webinars en Q&A’s en de premium artikelen. Kortom je staat op het punt om jezelf in te schrijven voor het netflix voor krachtsporters. In tegenstelling tot netflix, kun je dit platform gewoon 7 dagen voor 1 cent proberen. Vind je het niet sterk genoeg? Meld je jezelf met 1 klik weer af. Weet je zeker dat je het supersterk vindt, dan blijf je automatisch lid. Natuurlijk kun je maandelijks opzeggen. Geen kleine lettertjes, wel sterke resultaten. Nogmaals, je kunt gewoon gratis proberen. Dus wil je direct met een van onderstaande trainingsschema’s met resistance bands aan de slag? Of met een van de 200 andere schema’s? Klik dan op onderstaande button en schrijf je in:

thuis trainen met resistance bands trainingsschema

De 2 sterkste trainingsschema’s met resistance bands ooit

We trappen direct sterk af met twee hele sterke schema’s. Een iets meer gericht op mannen (meer bovenlichaam) en een iets meer gericht op vrouwen (meer benen, billen en buik). Ik hoop dat je zelf uit de naam wel begrijpt welk schema welke is.

Ik kan me geen betere schema’s met resistance bands indenken om thuis het sterkste uit jezelf te halen. Bij ieder schema staat tot in de puntjes uitgelegd wat je moet doen. Bovendien kun je iedere oefening aanklikken en dan zie je een filmpje hoe je de oefening uitvoert. Deze voorzie ik natuurlijk ook van de belangrijkste techniekpunten waar je op moet letten. Zonder enige twijfel kun je direct aan de slag.

3 dagen thuis trainen met resistance bands en je eigen lichaamsgewicht

Twee hele mooie uitgebalanceerde trainingsschema’s met resistance bands en jouw eigen lichaamsgewicht. Deze schema’s zijn een tikkeltje minder intensief dan de bovenstaande twee schema’s. Echter, denk niet dat je hier rustig doorheen fietst. Ook deze schema’s zijn natuurlijk net zo goed voorzien van uitleg en instructievideo’s

2 dagen thuis trainen

Voor onderhoud hoef je zoals je hebt kunnen lezen een stuk minder te doen. Met 0 keer in de week sporten verlies je heel veel opgebouwde spieren. Dus neem minimaal de moeite om 2 keer in de week 45-60 minuten lekker aan de slag te gaan met een van onderstaande schema’s.

van thuis trainen met resistance bands weer terug naar de gym

Wat doe je als de sportscholen weer open zijn?

Als de sportscholen weer opengaan wil je natuurlijk direct weer de gym in. Hiervoor kun je kiezen uit een van de 200 trainingsschema’s die bij je past. Maar als je slimmer bent kijk je naar onze jaarprogramma’s voor mannen en vrouwen. En nog sterker, als Mark Rutte zegt dat we weer de gym in mogen zet ik een complete trainingsschema-gids met de do’s en don’ts online, inclusief trainingsschema’s die ik aanbeveel om mee te beginnen.