De booty band. Het lijkt de nieuwste mode in de sportschool. Steeds meer, vooral dames, trainen met de zogenaamde booty band (zie video hieronder). Deze booty band wordt voornamelijk toegevoegd rondom de knieën tijdens een squat, leg press en hip thrust. De vraag in dit artikel is of dit zorgt voor meer spiergroei van de bilspieren? En zo ja, waarom?

Meer spiergroei van zijkant bilspieren?

Het argument voor het toevoegen van de booty band tijdens een squat, leg press of hip thrust is dat de zijkant van de billen (gluteus medius) meer groeien. Ik vraag me heel hardop af of dit geen sterk verhaal is. Zie de onderstaande booty band video voor mijn volledige uiteenzetting. Kijk vooral tot het einde, want daar vertel ik je waar de booty band wel nuttig voor is!

Op zoek naar goede trainingsschema’s voor strakkere en grotere bilspieren?

Een goede ontwikkeling van je bilspieren begint bij een sterk trainingsprogramma. Niet één los schema, maar voornamelijk de opvolging van de schema’s zorgen voor duidelijk resultaat. Hiervoor hebben wij 16 trainingsschema’s speciaal gericht op het ontwikkelen van de billen, benen en core. Natuurlijk train je alle andere spiergroepen ook. Deze schema’s zijn samengevoegd in 3 complete programma’s, zodat je ongeacht je niveau of het aantal dagen dat je naar de sportschool gaat effectief aan de slag kunt. Wil je liever andere trainingsschema’s met een female focus, kijk dan hier.

Voeding voor betere ontwikkeling van de booty

Net zoals iedere spier in je lichaam, groeien je billen niet zonder voldoende bouwstoffen. Door een effectieve training geef je de spier informatie om meer eiwitten op te bouwen. Echter, zonder voldoende voedingsstoffen kan een een spier niet groeien. Lees het artikel over het belang van jouw voedingsschema voor het behalen van je resultaat. In de trainingsschema’s vind je tevens een link naar de voedingstips voor afvallen en spiergroei.

Wil je precies weten hoe jouw spieren groeien?

Niets is zo fijn als weten hoe iets werkt. Als je begrijpt hoe jouw spieren groeien, wordt het schrijven en volgen van een trainingsschema heel logisch (en veel leuker). Hiervoor heb ik het boek Geen Sterk Verhaal Over Spiergroei geschreven. Aan de hand van 435 wetenschappelijke onderzoeken geef ik in makkelijke taal antwoord op alle belangrijke vragen over spiergroei. Een leerboek in de vorm van een leesboek. Inclusief 18 praktische handvatten hoe je het effectiefst kunt trainen en natuurlijk voeding.