Heb jij tijdens de squat last van knie valgus? Oftewel bewegen jouw knieën naar binnen tijdens het zakken of omhoog gaan? In deze video vind je drie sterke en makkelijke oplossingen voor je knie valgus probleem. In een paar trainingen zul je beter squatten dan ooit. Ook als je last hebt van platvoeten, wat vaak een oorzaak is voor het naar binnen bewegen van de knieën, vind je hier de oplossing.

Video – zo los je knie valgus op

In deze video zie je allereerst wat knie valgus is. Daarna komen er 3 mogelijk oplossingen aan bod:

  1. verhoog je voetboog met een simpele oefening
  2. verbeter je voetpositie
  3. gebruik de booty band waarvoor die bedoeld is.

In een vorige video heb je kunnen zien dat de booty band niet zo effectief is om grotere billen te krijgen. In deze video zie je dat deze band een zeer sterk hulpmiddel is om bijvoorbeeld beter te squatten.

Versterk je techniek en voorkom blessures

Een belangrijke reden om je techniek te verbeteren en het naar binnen komen van je knieën te voorkomen is blessurepreventie. Als je knieën naar binnen bewegen tijdens de squat heb je een hogere kans op (knie)blessures. Dat is natuurlijk zonde als je lekker aan het trainen bent en resultaat wilt boeken. Kortom, zie dit niet als een kleine techniek-error. Ik denk dat dit een van de belangrijkste elementen van een squat is om te versterken.

squat sterker na knie valgus

Sterker squatten doe je met sterke trainingsschema’s

Als je eenmaal de techniek van de squat en andere oefeningen onder de knie hebt wil je resultaat boeken. Je kunt als doel hebben sterker worden, gespierder worden, afvallen, conditie, noem maar op. Hiervoor heb je natuurlijk een sterk trainingsschema nodig. Naast kennis vind je op dit platform de sterkste trainingsschema’s die ik ooit geschreven heb. Kies een schema dat bij je past en haal het sterkste uit jezelf. Je wordt lid voor slechts €7,99 per maand en dan heb je naast de schema’s toegang tot alle instructievideo’s, webinars, Q&A’s en premium artikelen.