We hebben al 8 afleveringen over blessures gehad: nek/schouder blessures, onderrugblessures en heup blessures. In deze webinar hebben we het over de meest voorkomende knie blessures. Je knie is een bijzonder gewricht met vele banden en andere structuren. Hierdoor zijn er ook veel soorten knie blessures. Van een gescheurde meniscus tot kruisband letsel en van lopersknie naar een volledige knievervanging. In deze video bekijken we ze bijna allemaal en helpen we je om deze blessures te begrijpen, ervan te herstellen en ze hopelijk te voorkomen.

Aflevering 9 – knie blessures

In deze aflevering kijk ik samen met fysiotherapeut Wouter naar de meest voorkomende knie blessures. Eerst laten we aan de hand van een ‘model’ zien hoe je knie eruit ziet. Wat is en doet een kruisband, meniscus en knieschijf bijvoorbeeld? Weet jij het verschil tussen een lopersknie en een springersknie? En je komt eracht dat knieën naar binnen tijdens een squat betreft blessuregevoeligheid niet zo gevaarlijk is. Echt waar? Echt waar! Maar we vertellen je ook dat dit geen vrijbrief is om zo te squatten. Natuurlijk bespreken we ook oefeningen die je kunt doen om zoveel mogelijk blessures te voorkomen en hoe een fysiotherapeut je kan helpen bij een voorspoedig herstel.

Trailer voor niet-abonnees

Je kunt al onze webinars bekijken als je lid bent van het platform. Je krijgt daarbij ook direct toegang tot alle honderden trainings- en voedingsschema’s, ruim 500 instructievideo’s, sterke recepten en premium artikelen. Dit alles voor slechts €7,99 of €9,99 per maand. Probeer 7 dagen gratis en natuurlijk altijd opzegbaar, ook in de proefperiode. Haal het sterkste uit jezelf met een klein beetje sterke hulp!

Complete webinar – knie blessures

Onderwerpen per minuut

0.40 – hoe ziet een knie eruit en op welke blessures kun je snel herkennen?

1.20 – verschillende knie blessures en ‘klassieke oplossing’

1.52 – knie anatomie en functie

3.38 – meniscus klachten

4.13 – kruisband letsel

5.35 – knie naar binnen tijdens squat toch niet zo erg?

7.30 – springersknie

9.05 – lopersknie

10.00 – wat kun je het beste trainen om knie blessures te voorkomen?

12.02 – toegevoegde waarde van fysiotherapie bij een knie blessure

13.35 – stuur je vragen naar hallo@geensterkeverhalen.nl

Stay tuned voor aflevering 10 – enkel blessures

Wie is er nog nooit door zijn enkel gegaan? Ik hoop dat je nu met ‘ik’ mag antwoorden, maar ik ben wel een keertje of 10 door mijn enkel gegaan. In aflevering 10 (alweer!) kijken we naar de meest voorkomende enkel blessures. Stay tuned!