We hebben in eerder video’s al gekeken naar blessures aan het schoudergewricht en de (onder)rug, nu is het tijd voor bil blessures. In twee delen kijken we naar de meest voorkomende blessures van de heup. In deze aflevering staat de bilspier centraal en in de volgende aflevering kijken we meer naar de meest voorkomende liesblessures. Heb je al eens gehoord van de piriformis? Na deze video kun je er in ieder geval alles over vertellen. Ook leggen we je uit waarom een effectieve hip thrust slechts een bewegingsbaan heeft van 10 centimeter.

Lees ook: Bovenkant billen trainen met 6 serieuze oefeningen

Aflevering 7 – bil blessures

In deze aflevering kijk ik samen met fysiotherapeut Wouter naar de meest voorkomende bil blessures. Wat is een bil blessure? Kun je in de uitvoering van oefeningen een aankomende blessure herkennen en hoe kom je er weer vanaf. We hebben het ook over stretchen of met een mooier woord ‘therapeutisch rekken’ en wanneer je dit toepast. Natuurlijk inclusief voorbeelden. Ook zul je zien dat je een onderrug blessure in de hand werkt als je de hip thrust te hoog doet. Hetzelfde geldt voor een deadlift. Hebben we het toch weer even over onderrugblessures (bekijk hier de laatste webinar over onderrug klachten). Hardlopers hebben een grote kans op een (vervelende) piriformis aandoening. Dit klinkt heel spannend, maar we helpen je natuurlijk om deze blessure te begrijpen en hoe je deze voorkomt of er snel van herstelt. Kortom, een hele interessante webinar!

Trailer voor niet-abonnees

Je kunt al onze webinars bekijken als je lid bent van het platform. Je krijgt daarbij ook direct toegang tot alle honderden trainings- en voedingsschema’s, ruim 500 instructievideo’s, sterke recepten en premium artikelen. Dit alles voor slechts €7,99 of €9,99 per maand. Probeer 7 dagen gratis en natuurlijk altijd opzegbaar, ook in de proefperiode. Haal het sterkste uit jezelf met een klein beetje sterke hulp!

Complete webinar – bil blessures en de piriformis blessure

Onderwerpen per minuut

0.25 – wat zijn de meest voorkomende bil blessures?

1.22 – pijnscheuten die door het been trekken, komt niet altijd van een hernia

2.24 – hoe helpt je bil mee met het holler maken van je onderrug?

3.17 – laatste stuk hip thrust niet verstandig

4.00 – hip thrust beweging is maar 10 centimeter

4.34 – eindpositie deadlift is…

5.35 – waarom stretchen of therapeutisch rekken

6.05 – stretch voorbeelden en ‘regels’ bij bil blessures

8.57 – de verkeerde en een goede lunge (om bil blessures te voorkomen)

11.00 – trainingsopbouw

11.50 – wat is de piriformis? De wat?

13.53 – hoe kom je van een piriformis blessure af?

15.00 – wie heeft naast hardlopers de meeste kans op een piriformis blessure?

15.42 – samenvatting

Stay tuned voor aflevering 8 – heup blessures deel 2

In de volgende video over heup blessures kijken we niet naar bil blessures, maar blessures in de zogenaamde liesregio. Stay tuned!