Hoeveel calorieën (kcal) verbrand je tijdens een uur krachttraining? Bij uitstek de vraag die ik tijdens het trainen het meest heb gehoord. Maar ook de vraag die ik nooit heb kunnen beantwoorden. Als ik vraag om een schatting, loopt deze uiteen van 100 tot ruim 1000 calorieën per training. En dan heb je ook nog de periode na een training, aangezien je lichaam weer tot rust moet komen. Voordat je daar bent verbrand je toch ook extra veel kcal? Dit noemen ze EPOC (Excess Post-exercise Oxygen Consumption). Ook daar lopen de schattingen uiteen van een paar kcal tot zeker 500 kcal. Sommigen denken dat 5 dagen per week krachttraining een vrijbrief is om zichzelf maximaal vol te proppen met eten en anderen geloven niet dat krachttraining bijdraagt aan afvallen. Om de hoofdvragen hoeveel calorieën verbrand je met krachttraining en hoeveel in de uren en dagen daarna te beantwoorden heb ik 20 wetenschappelijke onderzoeken bij elkaar verzameld. De verrassende antwoorden lees je hieronder.

Grote wetenschappelijke onderzoeken zijn premium

Alle artikelen op deze website zijn geschreven aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken. De artikelen die meerdere dagen aan onderzoek, leestijd en schrijfwerk kosten, zijn alleen leesbaar voor leden van geensterkeverhalen.nl. Zij zorgen er namelijk voor dat ik zoveel tijd kan spenderen aan dit soort artikelen. Waarvoor enorm veel dank, want dit is wat ik het liefste doe! Lees hier een gratis premium artikel over pre workout (niet lezen als je baat hebt bij het placebo effect…). En vind hier alle grote wetenschappelijke samenvattingen van populaire krachttraining topics. Voor slechts €7,99 per maand krijg je toegang tot deze content. Bovendien krijg je toegang tot bijna 500 trainingsschema’s, alle video’s en Q&As. Probeer 7 dagen gratis om te kijken of dit bij je past. En daarna natuurlijk maandelijks opzegbaar.

Login om alles over calorieën verbranden en krachttraining te lezen

Om deze wetenschappelijke review te lezen moet je ingelogd zijn. Ben je het artikel na het inloggen kwijt? Zoek dan in de artikelen database op de titel, of simpelweg op calorieën en krachttraining. Daar gaan we!