Geen sterke verhalen is nu nóg meer het Netflix voor krachtsporters. Naast complete jaarprogramma’s hebben we nu ook onze eerste ‘tv-serie’: Geen sterke verhalen over blessures en letsel. Dit is een 11-delige serie over de meest voorkomende blessures en letsel.

11 afleveringen over de meest voorkomende blessures en letsel

We gaan je niet alleen vertellen wat een blessure of het letsel inhoudt. We willen namelijk dat je een blessure leert herkennen en vooral hoe je deze kunt voorkomen en wat je zelfstandig aan je klachten kunt doen. Even een korte opsomming van de inhoud van alle video’s in deze sterke serie:

  1. Hoe herken je een specifieke blessure?
  2. Wat is er aan de hand als je bepaalde symptomen hebt?
  3. Kun je een blessure voorkomen en zo ja, wat kun je hier zelf aan doen?
  4. Wanneer ga je naar een fysiotherapeut en wat kan hij/zij voor jou betekenen.
  5. Wat kun je zelf doen om sneller van de blessure af te komen?

Natuurlijk krijg je bij iedere veel voorkomende klacht een of meerdere trainingsschema’s met oefeningen die je in je schema kunt integreren. Let op, ga niet zelf voor fysio ‘spelen’. In mijn opinie is het altijd slim om even een bezoekje aan een goede fysiotherapeut te brengen als je een klacht hebt. Vaak ben je er dan het snelste vanaf.

Welke blessures of letsel kom je in deze serie tegen?

In de eerste aflevering beginnen we met een introductie over wat blessures zijn. Vooral, wat zijn de verschillende ‘soorten’ blessures? Daarna gaan we per aflevering naar een specifiek gewricht kijken. En sommige gewrichten krijgen zelfs meerdere video’s. We beginnen in aflevering 2 en 3 met nek/schouderklachten. Daarna heup en onderrug, knie, enkel en elleboog. In deze video’s komen de 15 meest voorkomende blessures en klachten aan bod. Met preventieve- en revalidatie-schema’s willen we dat je zo min mogelijk dagen per jaar geblesseerd bent. Want des te meer tijd kun je het sterkste uit jezelf halen.

Onderrugblessure als onderdeel van de serie over blessures en letsel

Specialist Wouter Egberts van TotalFysio

Als je ergens kennis mist, moet je er geen video’s over maken. Behalve… als je hier een specialist voor uitnodigt! Ik durf best te zeggen dat ik aardig wat begrijp van fysiologie, krachttraining, spiergroei en het schrijven van trainingsschema’s. Daar schrijf/film ik ook een hoop materiaal over. Ik kan ook zeggen dat ik ervaring heb met blessures bij mezelf. Maar als iemand een blessure of letsel heeft, verwijs ik die persoon zonder nadenken door naar een goede fysiotherapeut. Dat is namelijk niet mijn vakgebied. En voor de serie geen sterke verhalen over blessures en letsel heb ik een Rolls-Royce onder de fysiotherapeuten weten te contracteren, namelijk Wouter van TotalFysio. Samen gaan we (vooral Wouter) de meest voorkomende blessures doornemen in deze 11-delige serie en willen we jou helpen om het sterkste uit jezelf te halen. We proberen zoveel mogelijk jargon en andere moeilijke woorden weg te laten. Iedereen moet begrijpen waar we het over hebben en het is ‘maar’ een blessure.

Trailer voor niet-abonnees

Je kunt al onze webinars bekijken als je lid bent van het platform. Je krijgt daarbij ook direct toegang tot alle honderden trainings- en voedingsschema’s, ruim 500 instructievideo’s, sterke recepten en premium artikelen. Dit alles voor slechts €7,99 of €9,99 per maand. Probeer 7 dagen gratis en natuurlijk altijd opzegbaar, ook in de proefperiode. Haal het sterkste uit jezelf met een klein beetje sterke hulp!