We hebben al 9 afleveringen over blessures gehad: waaronder nek/schouder blessures, onderrugblessures en heup blessures. In deze webinar kijken we naar het enkel gewricht. De enkel verzwikking met name, want dit is de enkel blessure bij uitstek. Ik durf te wedden dat je iemand kent die ooit door zijn enkel is gegaan. Deze blessure komt namelijk heel vaak voor. Gelukkig zijn er dan ook hele sterke herstelprotocollen, waar we in de webinar ook naar verwijzen. Als eerste bespreken we natuurlijk wat een enkel blessure is, welke gradaties er zijn en wat je zelf kunt doen om hiervan te herstellen.

Aflevering 10 – enkel blessure en trainingsschema

In deze aflevering kijk ik samen met fysiotherapeut Wouter naar de meest voorkomende enkel blessure. Eigenlijk heb ik in de introductie alles al verteld. Omdat deze blessure aardig tot de verbeelding spreekt, stel ik voor om direct te beginnen. Zie onder de enkel blessure video (als je bent ingelogd/lid bent) per minuut wat de onderwerpen zijn. Na deze video weet je precies hoe je jouw herstel het slimste kunt aanpakken. Hou trouwens de website in de gaten, binnenkort verschijnt er bij trainingsschema’s ook een compleet enkel herstel protocol, inclusief instructievideo’s.

Trailer voor niet-abonnees

Je kunt al onze webinars bekijken als je lid bent van het platform. Je krijgt daarbij ook direct toegang tot 250+ trainingsschema’s, 150+ voedingsschema’s, 550+ instructievideo’s en webinars, 75+ recepten speciaal voor krachtsporters en alle wetenschappelijke reviews. Dit alles voor slechts €7,99 of €9,99 per maand. Probeer 7 dagen gratis en natuurlijk altijd opzegbaar, ook in de proefperiode. Haal het sterkste uit jezelf met een klein beetje sterke hulp!

Complete webinar – enkel blessure (enkel verzwikking)

Onderwerpen per minuut

0.35 – hoe vaak komt een enkel blessure voor en wat is het precies?

1.30 – wat doe je bij een “klassieke” enkel verzwikking?

1.53 – versterk je enkel app

2.50 – wat kun je zelf doen om je herstel te bespoedigen?

4.30 – enkel brace van zamst (gratis reclame, graag gedaan haha)

5.10 – wat is een enkel versterkende oefening?

5.50 – voorbeeld oefeningen

6.50 – wat is het einddoel?

7.10 – hoe belangrijk zijn zooltjes en schoeisel?

8.40 – compensatie problemen en pijnschaal

10.00 – tot 12 weken herstel?

11.00 – kun je squatten met een enkelblessure (en welke oefeningen nog meer)?

12.10 – meer kans op een nieuwe enkel blessure?

Stay tuned voor aflevering 11 – elleboog blessures

Elleboog blessures. Misschien wel de vervelendste blessures van allemaal. In ieder geval een gewricht waar je met pijn snel bij moet zijn. Want je hebt een grote kans op chronische klachten met een zeer lange herstelperiode. Dit wil je dus het liefste voorkomen. Stay tuned!