We hebben alweer 10 afleveringen over blessures gehad: waaronder nek/schouder blessures, onderrugblessures en heup blessures. In deze webinar kijken we naar het elleboog gewricht. Een elleboog blessure is misschien wel de vervelendste blessure van allemaal. In het begin heb je een beetje pijn. Je denkt misschien dat dit vanzelf overgaat. Echter, als je te lang met een tennis elleboog (ook tennisarm genoemd) of een golf elleboog rondloopt, kan het herstelproces soms wel 6 tot 18(!) maanden duren. In deze webinar helpen we je daarom om de verschillende elleboog blessures snel te herkennen. Ga bij pijn zo snel mogelijk naar een sterke fysiotherapeut is ons advies.

Aflevering 11 – elleboog blessure (tennis, golf en biceps)

In deze aflevering kijk ik samen met fysiotherapeut Wouter naar de meest voorkomende elleboog blessures. Zoals je in de inleiding hebt kunnen lezen zijn dit voornamelijk een tennis elleboog (tennisarm), golf elleboog of een biceps blessure. Alle drie geen pretje, maar ook alle drie goed van elkaar te onderscheiden. In deze video helpen we je deze blessures in het dagelijks leven te herkennen en wat je moet doen om je herstel zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Onder de video zie je per minuut de onderwerpen waar we het over hebben.

Trailer voor niet-abonnees

Je kunt al onze webinars bekijken als je lid bent van het platform. Je krijgt daarbij ook direct toegang tot 250+ trainingsschema’s, 150+ voedingsschema’s, 550+ instructievideo’s en webinars, 75+ recepten speciaal voor krachtsporters en alle wetenschappelijke reviews. Dit alles voor slechts €7,99 of €9,99 per maand. Probeer 7 dagen gratis en natuurlijk altijd opzegbaar, ook in de proefperiode. Haal het sterkste uit jezelf met een klein beetje sterke hulp!

Complete webinar – tennis elleboog blessure, golfelleboog en bicepspijn

Onderwerpen per minuut

0.15 – tennis elleboog, golfers elleboog en biceps blessure (elleboog?)

0.35 – tennis elleboog – wat is het en hoe ontstaat deze blessure?

2.05 – hoe herken je de tennis elleboog? En wanneer moet je naar de fysiotherapeut?

3.10 – golfers elleboog – wat is het en hoe ontstaat deze blessure?

4.21 – hoe herken je de golfers elleboog in het dagelijks leven?

4.58 – ga zo snel mogelijk naar de fysio, twijfel niet!

5.15 – wat doet een elleboog brace (bandje rondom de elleboog) en is het zinvol?

6.25 – herkenbaar patroon bij elleboog pijn

7.20 – verkeerde houding of trainingsprogramma kan elleboog blessures veroorzaken

9.38 – wanneer veroorzaak de biceps voor elleboogklachten?

10.30 – ga met elleboog snel naar een fysiotherapeut (herhaling!)

12.05 – stel jullie vragen voor volgende webinars

Stel je vragen voor volgende webinars

Geensterkeverhalen.nl is er voor jou. We willen zoveel mogelijk sporters helpen om het sterkste uit zichzelf te halen. Stuur daarom je vragen voor volgende webinars naar hallo@geensterkeverhalen.nl. Ik kan niet beloven dat we van iedere vraag een webinar schieten, maar we zetten de vraag wel op ons schrijfbord.