Op 9 december 2020 is er een nieuw onderzoek verschenen naar het verschil tussen trainen tot falen en niet trainen tot falen. We weten onder meer al dat je voor spiergroei niet tot spierfalen hoeft te trainen. Het is zelfs zeer waarschijnlijk beter om 1-3 herhalingen in reserve te houden. Daarbij verlengt trainen tot falen de herstelperiode met 24-48 uur.

Dit artikel is een korte samenvatting van het nieuwe onderzoek:

González-Hernández, J.M., García-Ramos, A., Colomer-Poveda, D., Tvarijonaviciute, A., Cerón, J., …, Márquez, G. (2020). Resistance training to failure vs. not to failure. Acute and delayed markers of mechanical, neuromuscular, and biochemical fatigue. J Strength Cond Res, PAP.

In dit onderzoek kijken de onderzoekers naar de acute verschillen in centrale en perifere vermoeidheid en spierschade tussen het trainen tot spierfalen of niet trainen tot falen. Bovendien meten ze ook de verschillen na 1, 24 en 48 uur na de training.

Sterke uitkomsten over wel of niet trainen tot falen

De conclusies uit dit onderzoek zijn op zijn minst verrassend te noemen. Bovendien zijn de conclusies zeer toepasbaar op je trainingen en hoe je deze effectiever maakt. Dat en meer lees je in deze premium wetenschappelijke takeaway.

word lid om te trainen tot falen

Word lid om wetenschappelijke reviews te lezen

De wetenschappelijke reviews en takeaways (korte conclusies uit sterke onderzoeken) zijn premium content. Dat betekent dat je hiervoor lid moet zijn van ons platform. Lees hier bijvoorbeeld een gratis review over pre workout en hier een takeaway over optimale eiwitinname voor kracht en spiergroei. Je kunt geensterkeverhalen.nl 7 dagen gratis proberen en daarna betaal je slechts €7,99 of €9,99 per maand. Je krijgt naast de premium artikelen ook toegang tot ruim 600 trainings- en voedingsschema’s, alle instructievideo’s en webinars, en sterke recepten speciaal voor krachtsporters. Altijd opzegbaar en ook in de proefperiode.

Login om de review te lezen

De review staat op het punt om te beginnen, maar het lijkt alsof dit artikel stopt als je niet bent ingelogd.