In het eerste deel van de spiergroepen 101 serie gaat het over het trainen van de schouders en in het tweede deel over de rug. In dit artikel hebben we het over het trainen van de benen. Welke bewegingen moet je doen om jouw benen en billen ‘volledig’ te ontwikkelen? En welke oefeningen en variaties horen daarbij. In benen 101 krijg je antwoord op al die vragen, inclusief mijn 5 favoriete oefeningen voor je beenspieren en billen. Bovendien vind je onderaan het artikel een lijst met sterke oefeningen per spiergroep (billen, voorkant dijbeen en achterkant dijbeen) en een link naar ruim 230 andere oefeningen. Lees ook dit artikel over billen trainen: de ultieme gids voor bil training en biloefeningen.

Spiergroepen 101 serie

In deze serie krijg je per spiergroep een korte 101 cursus (basiscursus) voor het kiezen van oefeningen. In het bijzonder de verschillende bewegingen die je moet maken om een spiergroep zo volledig mogelijk te trainen. Inclusief instructievideo’s van mijn favoriete oefeningen voor dat doel. Als een spiergroep groen gedrukt is, staat deze aflevering online:

Lees ook: Bovenkant billen trainen met 6 serieuze oefeningen

Word lid om alle video’s te zien

Als je geen lid bent (of niet bent ingelogd), houdt na deze alinea het artikel op. Echter, het gaat dan pas net beginnen! Word lid om alle video’s te bekijken. Je krijgt tevens toegang tot ruim 700 trainingsschema’s en voedingsschema’s, een oneindige oefeningen database, recepten speciaal voor krachtsporters en premium wetenschappelijke reviews. Probeer 7 dagen gratis en daarna betaal je slechts €7,99 of €9,99 per maand. Altijd maandelijks opzegbaar en ook in de proefperiode!

Lees ook: Benen trainen met deze 12 oefeningen voor spiermassa en kracht.

Benen trainen 101 – alle video’s, oefeningen en uitleg