Hoe train je jouw schouders volledig? Anders gezegd, welke oefeningen (bewegingen) moet je doen om alle schouderkoppen een duidelijke groeiprikkel te geven? Dat is wat centraal staat in de volledige spiergroepen 101 serie. We willen je niet alleen voorzien van sterke trainingsschema’s, we willen dat je ze begrijpt én in de toekomst zelf kunt schrijven. (We zijn bezig om dit mogelijk te maken via het platform, in de verre toekomst). In het eerste deel kijken we naar misschien wel de leukste spiergroep van deze serie: schouders. Je kunt deze spier enigszins opdelen in 3 delen. Namelijk de voorkant, zijkant en achterkant van de schouders. Ieder ‘deel’ kun je met specifieke oefeningen iets meer uitlichten. In dit artikel vind je een webinar, aangevuld met techniekvideo’s van de specifieke oefeningen.

Wat zie je in spiergroepen 101: schouders

Een kort overzicht van de opbouw van dit artikel. Allereerst is dit een premium artikel. Zorg ervoor dat je bent ingelogd (en lid bent) om alle video’s te zien. De spiergroepen 101 serie begint met een korte webinar, waarin we alles vertellen over de schouderspieren. Welke bewegingen je moet maken om de specifieke spierkoppen aan te spreken. En welke oefeningen daarbij horen. Daarna krijg je per schouderkop instructievideo’s van mijn favoriete drie oefeningen. In totaal staan er op deze pagina 10 video’s. Bovendien vind je hier (als je bent ingelogd) 169 oefeningen voor je schouders.

Spiergroepen 101 serie

Per spiergroep krijg je een korte 101 (basiscursus) van oefeningen per spiergroep. In het bijzonder de verschillende bewegingen die je moet maken om een spiergroep zo volledig mogelijk te trainen. Inclusief instructievideo’s van mijn favoriete oefeningen voor dat doel. Als een spiergroep groen gedrukt is, staat deze aflevering online:

  • deel 1 – schouders (deze video)
  • deel 2 – rug
  • deel 3 – benen
  • deel 4 – kuiten
  • deel 5 – biceps
  • deel 6 – triceps
  • deel 7 – borst

Word lid om alle video’s te zien

Als je geen lid bent (of niet bent ingelogd), houdt na deze alinea het artikel op. Echter, het gaat dan pas net beginnen! Word lid om alle video’s te bekijken. Je krijgt tevens toegang tot ruim 600 trainingsschema’s en voedingsschema’s, een oneindige oefeningen database, recepten speciaal voor krachtsporters en premium wetenschappelijke reviews. Probeer 7 dagen gratis en daarna betaal je slechts €7,99 of €9,99 per maand. Altijd maandelijks opzegbaar en ook in de proefperiode!

Alle video’s om je schouders volledig te trainen (als je bent ingelogd)