Lekker eten met kerst is naast de gezelligheid het leukste om mee bezig te zijn, vind ik (Luc). Je herkent het wel: je komt op de eerste kerstdag je bed uitrollen en je ruikt de heerlijke geur van versgebakken croissants. Je komt de keuken binnen en je bent volledig verrast, want er staan nog meer lekkere dingen op tafel. Heerlijke scrambled eggs met truffel, luchtige American pancakes en een verse acai bowl staan er allemaal voor je klaar. Klinkt dit niet als de perfecte kerst? Let dan goed op, want ik geef je mijn top 5 kerstontbijtjes. Die allen in een handomdraai gemaakt zijn!

American pancakes met blueberry

calorieën afvallen met cheat days dieet

Nog lekkerder dan de basic American pancakes en eenvoudig om eventueel al de avond van te voren te maken, want ook koud zijn ze lekker. Serveer deze pannenkoeken met ahornsiroop of gewoon met poedersuiker. Ik wil je een leuk kerstcadeau geven, daarom krijg je, ook als je nog geen lid bent van geensterkeverhalen.nl, dit recept van mij cadeau. Elk recept is is van een korte video voorzien, zodat je niet elke stap opnieuw hoeft te lezen. Met een volledig lidmaatschap, heb je toegang tot alle 268 recepten. Bekijk hier tijdelijk het gratis recept voor American pancakes met blueberries.

Ieder recept is naast bereidingsinstructies voorzien van een video, bijvoorbeeld:

Scrambled eggs met verse wintertruffel

Met verse wintertruffel tover jij de lekkerste scrambled eggs op tafel. Voor het beste resultaat schaaf je niet alleen verse truffel over de eieren. Hak een klein gedeelte van de truffel fijn en klopt dit door het eimengsel heen. De echte truffel liefhebbers krijgen het heel warm van dit ontbijt.

Acai bowl

Het favoriete ontbijt van Sander Kers hoort absoluut ook in mijn top 5 thuis. Een volledige Acai bowl is qua portie te groot, maar hoe leuk is het als je mini acai bowls voor je familie maakt? Het enige wat je nodig hebt is een sterke blender.

Overnight oats met mango en passievrucht

Voeg nog meer passie aan je ontbijt toe. Deze tropische overnight oats zet je de nacht van tevoren al klaar in de koelkast, zodat jij nog langer uit kunt slapen. Net als de acai bowl is het leuk om kleine bakjes te maken.

Fruitsalade met een twist

Iedereen wil gezond te kerstdagen ingaan, daarom is het belangrijk om genoeg fruit te blijven eten. Een fruitsalade lijkt redelijk saai. Meng je fruitsalade met gezoete kokosmelk en strooi palmsuiker er overheen. Ik durf te wedden dat jij je fruitsalade nooit meer anders wil eten.

Hele fijne en smakelijke feestdagen!

Ik hoop dat jij je vrienden en familie wakker mag maken met een van deze top ontbijtjes. Ik wens je alvast prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.