Blueberry pancakes | Ontbijt

20 min Eiwitrijk Makkelijk

Voedingswaarde

380

Kcal

26g

Eiwit

34g

Khd

15.5g

Vet

Ik ben gek op blauwe bessen, omdat ze bomvol vitamines en mineralen zitten en daarnaast ook heerlijk zijn. De stevige structuur van de blauwe bes is ideaal om ze te verwerken in zoetigheden, zoals deze fantastische pancake. Heb je weinig geduld om lang in de keuken te staan? Dan bak je toch lekker met meerdere pannen tegelijkertijd.

Benodigdheden

  • koekenpan
  • blender

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram ultra fine oats (havermeel)
  • 16 gram bakpoeder (1 zakje)
  • 1 ei
  • 1 ei-eiwit
  • 150 ml melk
  • 75 gram bosbessen
  • 1 schep eiwitpoeder
  • 1 schepje suiker
  • snufje zout
  • Boter voor het bakken (ongeveer 15 gram totaal)

Uitvoering

  1. Voeg alle ingrediënten behalve de bosbessen toe aan de blender en mix het beslag tot een gladde massa. Let op, hoe meer melk je toevoegt hoe dunner de pannenkoeken worden.
  2. Haal het mes door de blauwe bessen. de blauwe bessen mogen lekker grof blijven.
  3. Voeg de blauwe bessen toe aan het beslag.
  4. Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en voeg pas de boter toe als de pan warm is.
  5. Bak de pannenkoeken in twee pannen, zodat je extra snel klaar bent.

Smaakmakers

Je kunt eventueel ook 1 rijpe banaan in plaats van een schepje suiker toevoegen. Houdt er dan rekening mee dat het beslag ook dikker wordt. Dit kun je oplossen door extra melk toe te voegen. Hoe heb jij het liefst je pannenkoeken? Dik of dun? Probeer hier een beetje mee te spelen, zodat ze voor jou persoonlijk perfect zijn. Daarnaast zou je eventueel de helft van de havermeel kunnen vervangen voor tarwebloem, voor een minder dominante havermout smaak.