Vega- of rundergehakt op drie manieren | Prep friendly

205 min Low carb Medium

Voedingswaarde

429

Kcal

21g

Eiwit

1g

Khd

13g

Vet

Je krijgt niet 1, niet 2, maar 3 superlekkere manieren om je gehakt op smaak te brengen. Dit kan vega- of rundergehakt zijn.

Benodigdheden

  • Wok of koekenpan
  • mengkom

Ingrediënten voor 2 personen

Thaise

  • 200 gram mager rundergehakt of vega-gehakt
  • 10 gram palmsuiker
  • Scheutje sojasaus (op gevoel)
  • scheutje vissaus (op gevoel)
  • 1 gesneden ui
  • 1 teentje gesneden knoflook
  • 1/2 gesneden Spaanse peper (optioneel)
  • goede hand gesneden basilicum

Uitvoering

  1. Verwarm de pan op hoog vuur en voeg vervolgens het gehakt toe.
  2. Rul het gehakt constant door met een houten lepel(zie video).
  3. Voeg na 1 minuut het uitje en knoflook toe.
  4. Wanneer het gehakt donkerbruin is voeg je de vissaus, sojasaus, palmsuiker en rode peper toe.
  5. Strooi als laatst de basilicum over het gehakt heen.

Dit recept bevat 20 kcal extra dan de aangegeven voedingswaarden

Arabische

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200 gram gehakt
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel cayenne poeder
  • zout
  • 1 gesneden uitje
  • 1 teen gesneden knoflook

Uitvoering

  1. Meng de ingrediënten goed door het gehakt.
  2. Verwarm een pan op hoog vuur en bak het gehakt tot het donkerbruin kleurt.
  3. Gebruik dezelfde techniek met de houten lepel, zoals in de Thaise variant.

Mexicaanse

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 gesneden uitje
  • 200 gram gehakt
  • 1 teen gesneden knoflook
  • Mexicaanse kruiden
  • zout

Uitvoering

  1. Verwarm een pan op hoog vuur en bak het gehakt tot het donkerbruin kleurt.
  2. Voeg na circa 1 minuut knoflook, zout, Mexicaanse kruiden en ui toe aan de pan.
  3. Gebruik dezelfde techniek met de houten lepel, zoals in de Thaise variant.

Dit recept bevat 10 kcal minder dan de aangegeven voedingswaarden.